Ország-világ

2016.02.29. 11:18

Orbán: nyugodt és kiegyensúlyozott hátország segíti a nagykövetek munkáját

A nagykövetek nyugodtan végezhetik a munkájukat, mert a nyugodt és kiegyensúlyozott külpolitikai munka előfeltétele a nyugodt és kiegyensúlyozott hátország, és "e tekintetben önök jól állnak" - mondta a miniszterelnök a misszióvezetőknek a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) hétfőn.

Orbán Viktor a nagyköveti értekezleten mindezt azzal magyarázta, hogy a KKM presztízse a kormányon belül magasan van, mindenkinek nyilvánvaló, hogy a tárca kulcsszereplő, ezért a kormány támogatása számára továbbra is adott. Emellett a magyar gazdaság meglehetősen stabil, államdósság-csökkentésben az arányokat tekintve Magyarország a legjobbak között teljesít - közölte.


A kormányfő hangsúlyozta: a hátország tehát megvan, "patikamérlegen kiszámított nemzeti külpolitikai stratégiát viszünk", így a magyar külpolitikának, Magyarországnak megbecsültsége van. Ez nem azt jelenti, hogy "csupa jót mondanak rólunk", de az, hogy egy tízmilliós országgal egy 500 milliós integrációban érdemben foglalkozik a világ, komoly teljesítmény - értékelt.


Orbán Viktor beszéde végén gratulált a nagykövetek "kiváló munkájához".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában