Helyi gazdaság

2016.02.29. 12:19

Erste Bank: beindul a hitelezés

Kedvező finanszírozási konstrukciókat ajánl ügyfeleinek az Erste Bank, amely szeretné megduplázni piaci részesedését a mezőgazdaságban.

Munkatársunktól

– Nemzetgazdasági szinten 2,5-3 százalékos növekedés várható a következő években. Profitálhatnak-e ebből a megyei kis- és középvállalkozások?

– Az elmúlt években folyamatosan nőtt a GDP, főleg az exportőrök és az agrárszektor szereplői valósítottak meg jelentős beruházásokat – válaszolta Hidvégi László, az Erste Bank régióvezetője. – A belföldi fogyasztás is növekszik, egyre többen porolják le a korábban félretett beruházási terveiket. Csongrád megye vállalkozásai számára elsősorban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), valamint a Vidékfejlesztési Program (VP) pályázatai nyújthatnak vissza nem térítendő támogatást.


– Ez a stabilnak várt növekedés jelentheti-e azt, hogy újra beindul a hitelezés?

– Igen, ennek tapasztaljuk is a jeleit. Számos, kedvező feltételrendszer mellett elérhető finanszírozási konstrukciót ajánlunk az ügyfeleinknek, például az MNB NHP-t, illetve az Eximbank által refinanszírozott konstrukciókat. Az Erste Bank, felismerve az uniós támogatások jelentőségét, létrehozta az EU Irodát: a terület munkatársai szakmai támogatást nyújtanak a támogatások menedzseléséhez.

Hidvégi László, az Erste Bank régióvezetője.

Hidvégi László, az Erste Bank régióvezetője.

– Csongrád megyében erős az agrárium, és „mozog" a földpiac. A bank milyen lépéseket tesz a mezőgazdaság fejlesztéséért?

– A következő 5 évben szeretnénk megduplázni a piaci részesedésünket az agráriumban, számítunk a beruházások élénkülésére. 2015-ben létrehoztuk az Agrár Kompetencia Központot, illetve kialakítottunk egy AgriNetwork „gyors reagálású" mobil agrárfinanszírozói szakemberhálózatot.


– Ha fokozódó banki versenyre számítanak, az magával hozhatja az ügyfelek vándorlását is. Mire érdemes figyelni bankváltáskor?

– Az Erste Bankban valamennyi kkv-ügyfélnek dedikált kapcsolattartója van, személyesen érnek el bennünket a megyeszékhelyen, összetett feladatoknál a központban dolgozó szakértő kollégák csatlakoznak a helyi tárgyalásokhoz. Ez a kiszolgálási forma bevált, nem kívánunk változtatni rajta. A bankválasztásra vonatkozó döntés előtt szerintem érdemes az ár-érték alapú megközelítést mérlegelni. Lényeges szempont a pénzintézet elkötelezettsége Magyarországon, illetve a szolgáltatások mögött lévő szakértelem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában