Ország-világ

2016.02.10. 21:58

Az Ipolyon másodfokú az árvízvédelmi készültség

Másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget a Nógrád megyei Ipolytarnócon, mert folyamatosan emelkedik az Ipoly folyó vízszintje, szerda este a vízállás elérte a 346 centimétert - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta: a falu önkormányzata, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, valamint a Karancs Természetjáró és -védő Egyesület a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség irányításával már korábban megkezdte a védekezési munkákat.


A veszélyeztetett területen lévő nyolc ingatlant, ahol húsz ember él, nyolcszáz homokzsákkal védik, szerda este pedig újabb ezer homokzsákot vittek Ipolytarnócra.


Az önkormányzat szükség esetére melegedőhelyet is előkészített.


A szóvivő közölte: az Ipoly vízszintje Ipolytarnócnál óráról órára emelkedik, szerda reggel nyolc órakor 112 centiméteren állt, délután egy órára 183, este nyolc órára 346 centiméterre nőtt az ilyenkor egyébként átlagos 70 centiméter helyett.


Az időjárási előrejelzés szerint nagy mennyiségű csapadék várható Nógrád megyében, az Ipoly vízszintje a folyó szlovák szakaszán is emelkedik - tette hozzá a szóvivő.

Címkék#árvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában