Szeged és környéke

2016.02.04. 16:53

Csak szexet akart - 9 milliót zsaroltak ki tőle

9 millió 135 ezer forintot fizetett ki egy azóta már elhunyt idős férfi a zsarolóinak Csongrádon. Azzal revolverezték, hogy a lány, aki pénzért lefeküdt vele, még nem nagykorú, és ebből baja lehet. A Szegedi Ítélőtábla szerint a hét ember arra szövetkezett, hogy megfosszák áldozatukat a vagyonától.

Bakos András

Újsághirdetés révén két nővel is megismerkedett az idős férfi. Néhány hónapig mindkettőnek fizetett, szexért. 2008 augusztusában bemutatták egy harmadiknak, aki pénzért szintén lefeküdt vele. Egyszer aztán a két másik nő azzal hívta, hogy föl fogják jelenteni, ha nem fizet nekik 1,4 millió forintot. Azt állították, a harmadik lány még fiatalkorú, és így ebből baja lehet a bácsinak. Hamarosan egy férfi is telefonált neki: veréssel fenyegette, és azzal, hogy szétveri a lakását, ha nem fizet. A sértett Csongrádon, egy autóparkolóban találkozott a két nővel és a férfival, ahol megint azt hallhatta, hogy vagy fizet, vagy följelentik, vagy megverik. Odaadta az 1,4 milliót. Ezután különböző hamis indokokkal újabb millióktól szabadították meg őt, ebben heten vettek részt. Egyszer azzal altatták, hogy az egyik nőt letartóztatta a rendőrség, és a hallgatásáért cserébe kellene fizetni. Máskor egy rendőrnyomozó és az ügyész, majd két másik ügyész és egy bíró „megvesztegetésére" kértek tőle pénzt. 9 millió 135 ezer forintot vettek el így tőle. Utána arról szólt a mese, hogy mindezt visszakapja, ha még fizet. Óvadékra kell a pénz, máskor arra kértek, hogy sztárügyvédet szerződtessenek a lecsukott nő védelmére. Utóbb két ismeretlen is beállított. Azt mondták, rendőrök, idézést hoztak neki, merthogy lefeküdt egy fiatalkorú lánnyal – viszont köthet vádalkut, 4 millióért. Ezt már sokallta.


Öt éven át tartó vizsgálat után a Szegedi Törvényszék ítéletet hozott, az ügyész, az első- és a másodrendű vádlott azonban fellebbezett. Így került a Szegedi Ítélőtábla elé az ügy. Mostanra a sértett elhunyt. Azt a lányt pedig, aki állítólag fiatalkorú volt, amikor lefeküdt vele, információnk szerint azóta meggyilkolták. Csütörtökön Mezőlaki Erik bíró büntetőtanácsa előtt a hat vádlottból két férfi és két nő állt, az egyik vádlottnak jelen volt a lánya. Az ítélőtábla meghallgatta a vádlottak ügyvédeit, az ügyészt, és úgy látta, nincs oka arra, hogy enyhítsen az ítéleteken. Így bűnszövetségben, folytatólagosan, társtettességben elkövetett zsarolás, hivatali befolyással való üzérkedés és csalás miatt K. Jánosné büntetése 3 év börtön. S. Máriát 2 év 10 hónap börtönre, K. Gyulát – a veréssel fenyegető férfit – 3 év 6 hónapra ítélték. S. Alexandra 1 év 3 hónapos büntetését felfüggesztették, B. Istvánnét egy évre, S. Edinát és K. Jánost 3-3 évre próbára bocsátották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!