Ország-világ

2016.01.29. 16:24

Több mint 120 ember halt meg az influenza miatt Oroszországban

Bezártak tíz iskolát és egy óvodát is, és felfüggesztették az oktatást több mint ezer iskolai osztályban és közel háromszáz óvodai csoportban is.

Oroszországban eddig 126 ember halt meg az idei influenzajárványban - jelentette be pénteken Oleg Szalagaj, az orosz egészségügyi minisztérium szóvivője.

Szentpéterváron pénteken bezártak tíz iskolát és egy óvodát is az influenzajárvány miatt - mondta az észak-oroszországi metropolisz oktatásügyi bizottságának egy illetékese, hozzáfűzve, hogy ezenfelül felfüggesztették az oktatást több mint ezer iskolai osztályban és közel háromszáz óvodai csoportban is.

A hét elején Tatyjana Zaszuhina, a város egészségügyi bizottságának elnökhelyettese bejelentette, hogy Szentpéterváron az influenzajárvány miatt az orvosi rendelőintézetek hatnapos munkahétre térnek át.

Oroszországban már második hete influenza- és más vírusos légúti megbetegedések okozta járvány van. A különböző vírustörzsek között az orosz egészségügyi laboratóriumok az esetek 96 százalékában az új típusú, H1N1-es influenza vírust mutatták ki, amely így a megbetegedések túlnyomó többségéért felelős. A H3N2 típusú vírust az esetek 2,5 százalékában, míg az influenza B vírust az esetek 1,3 százalékában mutatták ki.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben, a Mexikóban és Egyesült Államokban feljegyzett esetek után figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 vírus által okozott világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában