Ország-világ

2016.01.23. 08:58

Friss - Kanadai rendőrség: négyen haltak meg a lövöldözésben

A korábbi értesülésekkel szemben nem öt, hanem négy halálos áldozata van a Saskatchewan államban, La Loche-ban történt lövöldözésnek, többen megsérültek.

Munkatársunktól

A hatóság megerősítette, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták. Arról nem adtak tájékoztatást, hogy mi lehetett a támadás indítéka. A rendőrök mindazonáltal azt is közölték, hogy az iskola lezárását feloldották, minden gyereket biztonságos helyre vittek.


A svájci Davosban, a Világgazdasági fórumon tartózkodó kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau korábban arról számolt be, hogy öten meghaltak, s ketten válságos állapotban vannak. A rendőrség a sebesültek pontos számát nem közölte.


"Ez minden szülő legrosszabb rémálma" - húzta alá Trudeau.


Kanadában több mint húsz éve nem volt ennyi halálos áldozatot követelő lövöldözés. 1992-ben a montreali egyetemen szintén négy emberrel végzett egy támadó.


A mostani merénylő az iskola mellett egy másik helyszínen is lövöldözött. A település polgármestere arról számolt be, hogy a támadó saját otthonában kezdett lövöldözni, testvéreit ölte meg, és utána indult a középiskolába, ahol az ő lányát is megölte, aki az iskola egyik tanára volt. A lövöldözőt az iskola épülete előtt fogták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában