Ország-világ

2016.01.19. 09:34

Öngyilkos merénylő robbantott Pakisztánban - galéria

Feltehetően öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedden egy rendőrségi ellenőrzőpontnál Pakisztán északnyugati részén, a merényletben legkevesebb öten meghaltak és több mint húszan megsebesültek - közölték helyi tisztségviselők.

Munkatársunktól

Az áldozatok számáról eltérő információk láttak napvilágot, az egyaránt helyi illetékesekre hivatkozó különböző hírügynökségek öt és tizenegy közé teszi a halottak számát.


A merénylet Pesavar külvárosában történt egy Afganisztánba vezető úton.


Igbal Khan, egy helyi tisztségviselő azt mondta, az elkövető rendőrnek öltözve motorbiciklin érkezett az ellenőrzőponthoz, és a robbanóanyagokkal megrakott járművel nekihajtott az ellenőrzőpontnak és az egyik tisztségviselő autójának. Hozzátette, rendőrök, polgári lakosok és legkevesebb egy gyerek vesztette életét a támadásban.

Öngyilkos merénylő robbantott Pakisztánban



A robbantás Pakisztánnak az afgán határ közelében fekvő törzsi területein történt, ahol az ország biztonsági erői régóta heves harcot vívnak a pakisztáni tálibokkal és más militáns csoportokkal.


A mentőszolgálat munkatársai megkezdték a sebesültek elszállítását egy pesavari kórházba.


Öngyilkos merénylő robbantott Pakisztánban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában