Életstílus

2016.01.18. 10:58

Nagyon megcsappant Rékasi Károly jövedelme az év végén

Motorbalesete miatt kiesett a színházi munkából, 2015 utolsó két hónapjában alig kapott fizetést a színész.

borsonline.hu

Az 53 éves színészt szíven ütötte, amikor kiszámlázta a no­vemberi és decemberi fizetését - írja a borsonline.hu.


– A rommá tört lábammal ér­telemszerűen nem tudtam ellátni a színészi feladataimat, így aztán az év utolsó két hó­napjában huszadannyit kerestem, mint az előző évben ugyanakkor – mondta a Borsnak Rékasi Károly, akit a lap épp akkor ért utol telefonon, amikor az Elő­adó­művészi Jogvédő Irodába tartott, hogy felvegye egy régi filmje ismétléséért járó jogdíjat. Váratlanul hullott az ölébe, és azt mondja, ha nem is jelentős összeg, de legalább valamennyi pénz állt a házhoz.


– Gyalázatosan keveset kerestem, úgyhogy örülök a jogdíjnak. Tudom, sokan azt gondolják, hogy az ismert emberek – akik esténként feltűnnek a televízió­ban, szerepelnek színházi előadásokban, reklámokban, nagy- vagy éppen kisjátékfilmekben –, hatalmas összegeket visznek haza, de ez nem így van.


Rékasi Károly úgy érzi, óriási ajándékot kapott az élettől azzal, hogy tavaly túlélt egy komoly balesetet, és most, hogy lassan teljesen felgyógyul, képes lesz színpadra állni. Pikali Gerdával közös, Boldogság című kétszemélyes da­rabjuk szeptember óta vár a Jó­zsef Attila Színházban arra, hogy bemutassák, mert Rékasi balesete miatt két premier időpontját halasztották január vé­gére.

 

Borsonline.hu

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!