Ország-világ

2016.01.13. 10:52

Dél-Korea rálőtt Kim Dzsong Unék drónjára

A dél-koreai hadsereg katonái gépfegyverből legalább kéttucatnyi lövést adtak le a drónra, ami után a gép visszatért Észak-Koreába.

Dél-Korea figyelmeztető lövéseket adott le szerdán egy drónra, amely észak felől átrepült a közös határon, majd visszatért - közölte a hadsereg. Ezenkívül Szöul szerint Észak-Korea - a két ország közötti propagandaháború részeként - szitkozódó röpiratokat úsztatott le délre.

A dél-koreai hadsereg katonái gépfegyverből legalább kéttucatnyi lövést adtak le arra a pilóta nélküli repülőgépre, amely a két országot elválasztó szárazföldi tűzszüneti vonal nyugati felén lépett be a dél-koreai légtérbe, és megközelített egy katonai őrposztot. A figyelmeztető lövések után a pilóta nélküli gép visszatért Észak-Koreába - olvasható a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságának közleményében.

A phenjani rezsim közben több ezer olyan röpiratot úsztatott le a határon át, amelyen "veszett kutyáknak" nevezi szöuli vezetést, és felszólítja a dél-koreai kormányt, hogy hagyjon fel határ menti hangszórós propagandaüzenetek közvetítésével. A röpiratokra Szöulban és a fővárost körülvevő tartományban találtak rá kedden és szerda reggel.

Dél-Korea múlt pénteken újította fel a hangszórós propagandaüzenetek közvetítését a határon át Észak-Koreába, válaszul arra, hogy Phenjan két nappal korábban, január 6-án végrehajtotta immár negyedik kísérleti nukleáris robbantását. Dél hangszórós propagandájára válaszul Észak is belekezdett egy hasonlóba, de az északi hangszórók teljesítménye sokkal kisebb. A hangszórók üzenetei a határtól akár tíz kilométeres távolságban is hallhatók Észak-Koreában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában