PR

2019.08.12. 02:00

Színek és természetesség - 2019 legtrendibb nappalija

Bár már javában 2019-et írunk, mégsem késő áttekinteni az aktuális lakberendezési trendeket. A stílust illetően számos előrejelzés volt arról, milyen lesz egy igazán divatos nappali ebben az évben, nézzük meg, valóban így alakult-e.

Trendi nappali nagy térrel, izgalmas bútorokkal.

Ha az otthonunkra gondolunk, a nappali fontosságát mindenki egyöntetűen elismeri. Itt zajlik az élet igazán! A nappali nemcsak a kanapén heverészésnek, a közös tévénézésnek ad helyet, itt játszunk gyermekeinkkel és gyakran az étkezésekhez is igénybe vesszük ezt a helyiséget. Nem mindegy tehát, hogyan is néz ki, és következésképp hogyan érezzük magunkat ebben a térben. Megmutatjuk, 2019-ben mi teszi igazán otthonossá nappalidat.

A természetesség jegyében

Bár ebben az évben kifejezetten nagy teret hódítanak a műanyag nappali bútorok, mégis szót kell ejtenünk a természetességről is. A könnyed szerkezetű és letisztult műanyag bútorok kifejezetten divatos kiegészítői lehetnek a nappalidnak, azonban egyszerűségüknek köszönhetően ötvözheted a másik nagy trenddel, a természetes bútorokkal.


2019-ben visszatérünk a természethez az otthonunkat illetően is, és a klasszikus fa (például a nehéz tölgy) bútorok mellett olyan anyagok hódítanak, mint például a rizspapír, agyag és a különféle növényi eredetű szőttesek. A lényeg a fenntarthatóság, mely 2019-ben már a bútorok esetében is nagy hangsúlyt kap.

Nappali bútorok - fenntartható és természetes berendezés.

Elsőre úgy tűnhet, hogy nem állja meg a helyét egymás mellett a műanyag és a természetesség, mégis szuper ízlésesen lehetséges kombinálni őket. A titok csupán abban rejlik, hogy a műanyag bútoraid is természetességet sugározzanak. Válassz letisztult formákat és egyszerű színeket, így biztos lehetsz abban, hogy a divatos kinézet mellett a kombinálhatóság is fontos előnye lesz új bútordarabjaidnak. Figyelj azonban arra, hogy inkább a kisebb berendezési tárgyak készüljenek műanyagból, például a dohányzóasztal, míg a szekrénysor megválasztásánál részesítsd előnyben a tartósabb és teherbíróbb megoldásokat.

Színek minden mennyiségben

Amennyiben azonban inkább a színesebb bútorok és kiegészítők felé hajlanál, akkor is könnyű helyzetben vagy, ugyanis idén kifejezetten divatosak a harsány színek és minták is. A bohém megjelenés pedig igazán sok vidámságot képes nappalidba költöztetni!


Légy bátor! Válassz virágmintás anyagokat és tapétákat, nyúlj a mély színek felé, vagy csak dobd fel zömében fehér helyiségedet egy-egy igazán harsány színnel. Biztosan nem lősz mellé, bármelyik megoldást is választod.


Az ízlésesség jegyében persze törekedj arra, hogy egymással harmonizáló bútorokat válogass össze, illetve az is fontos, hogy meglévő falszíneidhez és textíliáidhoz is megfelelően illjenek az új bútorok, amennyiben nem szeretnél mindent új pompába helyezni.


2019-ben úgy tűnhet, hogy egy szabály van a lakberendezésben, az pedig az, hogy nincs szabály.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában