Helyi sport

2017.12.22. 09:51

Fiatal keret három szegedivel, két napot együtt gyakorol a férfi kézilabda-válogatott

Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem lesz tagja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a januári horvátországi Európa-bajnokságon.

Munkatársunktól

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Faluvégi műtétre szoruló vállsérülése miatt nem lesz ott a kontinenstornán, Nagy pedig nem vállalta a szereplést. Korábban a Telekom Veszprém irányítója, Győri Mátyás dőlt ki térdszalagszakadás

miatt.


Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese jövő csütörtökön és pénteken gyakorol együtt, majd január 2-án kezdi meg a közvetlen Eb-felkészülést, ekkor további játékosokkal egészül ki a jelenleg 14 fős keret. Egyelőre nincs a keretben a Veszprém két kiválósága, a kapus Mikler Roland és az irányító Lékai Máté sem. A MOL-PICK Szeged együttesét Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Fekete Bálint képviseli, míg Balogh Zsolt szintén nincs a névsorban.


A kontinenstorna előtt két barátságos mérkőzést játszik a válogatott, mindkettőt Svédország ellen: január 6-án Jönköpingben, két nappal később pedig Partille-ben. Előbbi találkozó lesz a nyáron munkába állt Vranjes első hivatalos meccse magyar kapitányként.


A csapat január 11-én utazik a horvát–magyar határ közelében lévő Varasdra, és 13-án játssza első csoportmeccsét. A magyar válogatott az olimpiai bajnok dánokkal, valamint a spanyolokkal és a csehekkel szerepel azonos négyesben, a középdöntőbe az első három helyezett jut.


A magyar válogatott decemberben készülő kerete, kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Székely Márton (Grundfos Tatabánya); jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-PICK Szeged), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas); irányítók, átlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (MOL-PICK Szeged), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém); beállók: Bánhidi Bence (MOL-PICK Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya); balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász).

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában