Helyi gazdaság

2017.12.01. 10:14

Versenyképesség - új pályázat a mikro, kis- és középvállalkozásoknak

Cél a hazai mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése adaptív technológiai innovációs tevékenységek támogatásával.

2017. november 6-án megjelent a „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" című (GINOP-2.1.8-17 kódszámú) elnevezésű pályázati felhívás - informálta a Délmagyarországot [namelink name="Fehér Éva"], az IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatója.

Jelen pályázati felhívás célja az, hogy a hazai mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességét növelje adaptív technológiai innovációs tevékenységek támogatásával.


A Felhívás olyan eszközök, immateriális javak beszerzését támogatja, amelyek a támogatást igénylő vállalkozásnál a támogatási kérelem benyújtásakor nem álltak rendelkezésre és beszerzésük révén a támogatást igénylő vállalkozásnál:

- új vagy lényegesen módosított termék, szolgáltatás, eljárás jön létre, vagy

- új vagy lényegesen módosított eljárás, technológia alkalmazására, piaci bevezetésére kerül sor.

Előre láthatólag a pályázatok benyújtására 2017. december 6. napjától lesz lehetőség.

Támogatási források a teljes programidőszakra: A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 17 milliárd Ft.

Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Benyújtási határideje 2018. február 15-én 12 óráig, vagy a forrás kimerüléssel egy időben. A Program hivatalos nyelve magyar.


A pályázati lehetőségekről és a feltételekről kérjük, a program weboldalán, vagy a lentebb található linken szíveskedjenek tájékozódni.

A pályázati dokumentáció elkészítésével kapcsolatban, a www.intelligensregio.hu oldalon talál információkat.


Mire lehet pályázni?

a) Eszközbeszerzés: Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése.

b) Immateriális javak beszerzése: Harmadik féltől piaci áron megvásárolt szoftver, gyártási licenc vagy know-how, amennyiben a tranzakcióra a piaci feltételeknek megfelelően került sor. (Elszámolható költségek max. 40%-a)


Az elnyerhető támogatások összege és mértéke:

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 5 millió forint, maximum 15 millió forint.

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség: 50%-a lehet.


Ki pályázhat?

Jelen Felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be mikro-, kis-, és középvállalkozások:

a) amelyek, rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámoló/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele),

b) amelyek, éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt,

c) amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,

d) amelyek nem tartoznak az EVA hatálya alá.


A támogatást igénylőnek az 1. pontban szereplő kritériumok mindegyikének meg kell felelnie.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.


Az uniós források rohamosan fogynak, 2019-ben már csak elvétve várhatóak pályázatok. Ebből kifolyólag lehet, hogy a GINOP-2.1.8-17 pályázat lesz a hazai vállalkozások utolsó lehetősége az eszközbeszerzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában