Helyi gazdaság

2017.09.19. 12:18

Csődvédelmet kért a Rubik-kocka-utánzatot forgalmazó legnagyobb amerikai játékáruházlánc

A legnagyobb amerikai játékáruházlánc, a Toys "R" Us csődvédelmet kért, hogy a továbbiakban is "szokásos" szinten tarthassa fenn működését.

A New Jersey-ben bejegyzett, 1957-ben alapított cég az amerikai csődbíróságtól kért csődvédelmet, kanadai leányvállalata pedig az ottanitól. A játékárusító boltnagyhatalmat az online kereskedés elterjedése és a diszkonthálózatok kényszerítették térdre.

A csődvédelem alatt a játékáruházlánc átalakítja 5 milliárd dolláros hosszú lejáratú adósságának egy részét, és javítja működési tevékenységét, amihez a már meglévő hitelezői és mások összesen 3 milliárd dollárral járulnak hozzá.


Augusztus végén a Rubik-kockát gyártó londoni Rubik's Brand Ltd a "világ legkeresettebb kirakós játékát utánzó" Quick Cube értékesítésének leállítását követelve perelte be az ohiói Duncan Toys céget és játékot forgalmazó Toys "R" Us céget.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában