Szeged és környéke

2017.09.05. 11:50

Baltával támadt a villamosra - nem találja ki, mi történt vele!

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2017. májusában, Szegeden, a nála lévő baltával beverte az egyik közlekedő villamos ajtaján lévő üveget.

A vádirat szerint az elkövető május 28-án, a kora délutáni órákban, Szegeden, az egyik villamosmegállóban várakozott, miközben magánál tartott egy tompa élű, nyéllel együtt ötvenegy centi hosszúságú, emberi élet kioltására alkalmas baltát, amellyel a megálló vaskorlátját több alkalommal ütögette.

 

A vádlott a megállóba érkező villamosra fel akart szállni, a villamosvezető azonban ezt nem engedte. Közölte a vádlottal, hogy csak becsomagolt baltával szállhat fel a járműre, majd a villamos ajtaját becsukta és tovább indult. A megállóban álló vádlott ekkor az elhaladó villamos egyik ajtajára a nála lévő baltával ráütött, ami miatt az ajtó üvege betört. A vádlott ezután a helyszínről elsétált.

46 ezer forintnyi kár keletkezett a villamosban. Fotók: police.hu

A vádirat szerint a villamosban mintegy negyvenhatezer forint összegű kár keletkezett, a villamoson tartózkodó utasok közül senki sem sérült meg, ugyanakkor a vádlott magatartása kihívóan közösségellenes, riadalmat, megbotránkozást keltő volt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség többszörös és különös visszaesőként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő férfit. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!