Ország-világ

2017.09.05. 11:33

Rendőrökre támadtak a kutasi romanapon - Videó

Azután szabadultak el az indulatok, hogy egy férfit megbüntettek nyilvános vizelés miatt.

Őrizetbe vettek három férfit, aki intézkedő rendőrökre támadt Kutason egy szombati rendezvényen - közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.


Az ügyeletes ügyész intézkedett a három férfi őrizetbe vételéről, majd gyanúsítottként hallgatta ki őket hivatalos személy elleni - csoportosan elkövetett - erőszak bűntette miatt.


Az eljárást lefolytató Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozza a férfiak előzetes letartóztatását - olvasható a közleményben.


A sonline.hu Somogy megyei hírportál Ütő Szabolcs polgármesterre hivatkozva azt írta, hogy a kutasi romanap egyik résztvevőjét közterületi vizelésen érték. Miután szabálysértési bírságot róttak ki rá, többen a két körzeti rendőrre támadtak.


"A művelődési ház vezetője szólt nekem, hogy ütik a rendőröket – mondta a lapnak Ütő Szabolcs polgármester – ezért én hívtam a megyei főkapitányságot, hogy csináljanak rendet. Nagy erőkkel érkeztek ki, elzavarták az akadékoskodókat, és egy nőt még lehúztak a rendőrökről. Szétoszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény, többeket bevittek a kapitányságra. A tanulság az, hogy tettlegességig nem fajulhat el egy vita a rendőrökkel, legyen az roma vagy nem, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Nálunk alapvetően nincs gond a faluban, de tavaly és tavalyelőtt is volt probléma a hasonló rendezvényeken, mert akkor egyesek úgy érzik, hogy többet megengedhetnek maguknak."


Az esetről az egyik résztvevő a saját Facebook oldalán osztott meg felvételeket:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában