Ország-világ

2017.09.05. 11:12

Részegen lövöldözött egy volt rendőrtiszt - emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség

A férfi korábban a pincében fenyegetőzött gyilkossággal mert zavarta a fúrás, majd egy héttel később egy szóváltást követően, célzott lövést adott le egy férfira.

A vádlott tavaly decemberben, szolgálaton kívül, ittas állapotban, egy rövid szóváltást követően önvédelmi fegyverével rálőtt a társasházkezelő cég egyik alkalmazottjára.

 

A vádlott az elkövetés idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozó rendőrtisztje volt.

 

A vádirat szerint a rendőrtiszt 2016. december 1-jén a kora délutáni órákban az általa is lakott XXI. kerületi társasház földszintjén, szolgálaton kívül, ittas állapotban meglátta a sértettet - a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját -, aki éppen egy molnárkocsit tolt - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.


A vádlott rövid szóváltást követően, engedéllyel tartott lőfegyverével több lövést adott le a lépcsőház plafonjába, majd ezután célzottan a sértett irányába sütötte el a fegyverét, aki a tűzlépcsőház ajtaját éppen csukta be maga mögött, így ekkor már az ajtó mögött állt. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit; az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg. A vádlott szabálytalanul, az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes ún. expanzív lövedéket használt.

 

A vádlott ezt követően megpróbálta összeszedni az általa kilőtt valamennyi lövedék hüvelyét, majd felment a lakásába, a töltényhüvelyeket a WC-be dobta és lehúzta annak érdekében, hogy azokat eltüntesse.

 

A fentieken túlmenően a vádirat részét képezi egy másik cselekmény is; a vád szerint a volt rendőr a fenti esetet megelőzően, egy héttel korábban, szintén ittas állapotban a társasház pincéjében dolgozó két férfit próbált meg élet elleni fenyegetéssel arra kényszeríteni, hogy az általuk végzett fúrási munkát fejezzék be, mert az azzal járó zaj őt zavarta.

 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés bűntett kísérlete, valamint két rendbeli kényszerítés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában