Makó és környéke

2017.08.18. 21:58

Oxfordban élő erdélyiek esküdtek Kübekházán

Mexikóba viszi nászútra menyasszonyát Király Mózes, aki Erdélyből Oxfordba települt. A mézeshetek után oda is tér vissza az ifjú pár, de a végső családi fészket Kübekházán tervezik felépíteni.

Munkatársunktól

– Egyetlen vágyunk volt, hogy a híres Kübekházán legyen a polgári esküvőnk – Király Mózest teljesen elvarázsolta a mesefalu meg az, hogy a polgármester biciklin közlekedik, és még köszön is mindenkinek.

– Amikor először jártam a faluban, akkor mindent felvettem kamerával, annyira rabul ejtettek Kübekháza formái: a Mézeskalács Ház, a buszmegállók. Mintha a Hófehérke és a hét törpe helyszínein jártam volna – Márton Adrienn és Király Mózes vita nélkül döntöttek az esküvőjük kübekházi helyszínéről, ahol Molnár Róbert polgármester adta őket össze pénteken.

Oxfordban élő erdélyiek esküdtek Kübekházán. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA


– Alig töltöttem be a tizennyolcat, utaztam ki Angliába – Mózes eleinte minden munkát elvállalt, majd az ottani képzés után műszaki területen helyezkedett el. Szilágyballán, egy Zilahhoz közeli faluban élt, nem akart egyetemen tanulni, inkább szerencsét próbált külföldön. A szintén erdélyi Adrienn-nel interneten ismerkedtek meg, pedig csupán száztíz kilométerre lakik a fiatal lány erdélyi szülőfalujától.

– Egyszer találkoztunk személyesen, kinyitottam előtte az ajtót egy rendezvényen, de akkor nem szóltunk egymáshoz – meséli Mózes, aki aztán az interneten csábította végül el a lányt. A templomi esküvőt Szilágyballán tartják, majd Mexikóba repülnek nászútra, onnan egyenesen Oxfordba mennek vissza, itt tervezik további életüket.

– Ha visszajövünk, akkor Kübekházán fogunk letelepedni – tette hozzá Király Mózes, az ifjú férj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!