Nem csak a sétálók ˝használják˝: motorral hajtottak a vásárhelyi futópályára

Hódmezővásárhely - Motorost fotózott egyik olvasónk szerda este a vásárhelyi futópályán. Járművel tilos ráhajtani a rekortánra, aki mégis megteszi, pénzbírságra és feljelentésre számíthat.

Máté Gergely

– Meglepődtem rajta, felháborítónak tartom – mondta olvasónk, aki szerda este motorosokat látott a vásárhelyi rekortánpályán közlekedni. – A pályát már három éve nem használtam, csak épp arra jártam. Futók voltak bőven, de később feltűnt a két motoros is – idézte fel. Kérte, hogy neve ne jelenjen meg.

Motoroztak a futópályán. Olvasói fotó

Motoroztak a futópályán. Olvasói fotó

A strand közelében kialakított futópálya népszerű hely a város sportolóinak körében. Kora reggel és délutánonként Vásárhely apraja-nagyja itt rója a köröket, rájuk jelenthet veszélyt a motorozás. A dombra felvezető szakasz ráadásul keskenyebb, mint a strand mentén végigfutó pályarész, nehezebb kikerülni egymást.


Péntek délután csak három futóval találkoztunk, ők sem szerettek volna nyilatkozni. Korábban problémát jelentett, hogy sétáltak is a futópályán – ez részben megoldódott, ottjártunkkor csak egy turista család sétált be a rekortánra.

Sétálók a futópályán. Ez csak bosszantani szokta a tréningező futókat. A motorozás veszélyes is. Fotó: Máté Gergely

Sétálók a futópályán. Ez csak bosszantani szokta a tréningező futókat. A motorozás veszélyes is.

Fotó: Máté Gergely

A szabálytalan motorosokat nem jelentették be sem az önkormányzatnál, sem a rendőrségen. A pálya házirendje egyébként tiltja, hogy kerékpárral vagy motorral közlekedjenek rajta. Ha valaki mégis megszegi a szabályt, azt a közterület-felügyelet akár meg is bírságolhatja. A rendőrség szintén bírságolhat, vagy feljelentést tehet.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!