Szeged és környéke

2017.07.25. 12:23

Egyre többen próbálkoznak Románia felől

Csongrád megye. Tizennyolc határsértőt Nagylaknál fogtak el a rendőrök vasárnap, őket, meghallgatásuk után a román hatóságoknak adták át.

Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei július 23-án, éjfél után negyedórával tartóztatták fel a migránsokat a település külterületén. A csoport 11 tagja iraki, míg 7 fő szír állampolgárnak vallotta magát. Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a kirendeltségen előállították, majd meghallgatásukat követően, hétfőn délelőtt 10 órakor átadták őket román kollégáiknak. Az egész hétvégén az országban összesen 84 határsértőt fogtak el, pénteken 10, szombaton 16, vasárnap 18 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Az elmúlt héten az ország területén összesen 156 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!