Családi nap a porcelángyárban

A lovagkort idézte a programok egy része az idei porcelánnapon Hódmezővásárhelyen. A dolgozók és családtagjaik közös szórakozással töltötték a kéthetes leállás előtti szombatot.

Kovács Erika

– Pontos feljegyzésünk nincs, de legalább 40 éves hagyomány nálunk a családi nap. Egyszer maradt el, 2006-ban. Akkor az árvíz jó néhány dolgozónkat érintette. Úgy döntöttünk, a rendezvényre szánt összeget inkább a munkatársaink segítésére fordítjuk – mondta szombaton, a cég rendezvényén lapunknak Hideg Gábor, a 870 dolgozót foglalkoztató Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.


– Ez az a nap, amikor dolgozóink megmutathatják családtagjaiknak a gyárat, ahol a munkájukat végzik. Emellett egész napos szórakoztató programot is szerveztünk.


Idén a porcelánnap a középkort idézte meg. Korabeli ruhákba lehetett bújni, ki lehetett próbálni az íjászatot. Kartonból készültek a középkori várak, amelyek nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is lekötötték. A porcelánnap résztvevői lovagi tornát is láthattak.

 

Galéria kép



A gyár hétfőn két hétre leáll. A pihenőidő alatt karbantartásokat végeznek. Többek között átvizsgálják és felújítják a kemencéket. Erre máskor nincs lehetőség, csak ilyenkor.


A munka szüneteltetése idén egy héttel rövidebb a szokásosnál. Ennek az az oka, hogy a cégnek rengeteg a megrendelése, amit másképp nem tudnának teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!