Szeged és környéke

2017.07.15. 15:35

Októberben kezdett csak szteppelni tanulni az Ének az esőben főszereplője

Szeged - Adorjáni Bálint nyitott az új feladatokra és helyzetekre. Az ország legsármosabb színészei között számon tartott művész két évig a Tévedések vígjátékában, idén pedig az Ének az esőben főszereplőjeként lép a Dóm téri színpadra.

F. Szalai Anna

Adorjáni Bálint mióta távozott a Radnóti Színházból, a szabadúszólét izgalmait kapja. Majdnem annyi filmben szerepel, mint színházi darabban. A Red Sparrow forgatásán Jennifer Lawrence-szel beszélgetett, prózai színészként pedig elvállalta az Ének az esőben főszerepét.


– A Tévedések vígjátékát játszottuk tavaly, amikor Kerényi Miklós Gábor felvetette: elég kalandvágyó embernek gondol, miért ne játszanám el Don Lockwood szerepét az Ének az esőben musicalben. Októberben elkezdtem szteppelni tanulni, március végén pedig beálltam az Operettszínház előadásaiba – meséli az egyszerűnek hangzó történetet Adorjáni Bálint.

két évig a Tévedések vígjátékában, idén pedig az Ének az esőben főszereplőjeként lép a Dóm téri színpadra.

Két évig a Tévedések vígjátékában, idén pedig az Ének az esőben főszereplőjeként lép a Dóm téri színpadra Adorjáni Bálint. Fotó: Kuklis István

A Radnóti Színházból kikerülve még szoknia kellett élete első nagy musicalszerepét. – Amikor elkezdtem sztepptáncot tanulni, akkor lehetetlen küldetésnek tűnt. Egy pillanatra megijedtem: úristen, hogy lesz ebből mese a végén?


– Azt gondolom, hogy 100 százalékosan bele kell állni a feladatokba, amelyeket történetesen még szeretek is – vallja a színművész. – Kulka Jánossal találkoztam nemrég Szegeden, aki felidézte, hogy amikor öt éve együtt játszottunk a Radnótiban A Kripliben, azt mondtam, milyen távolinak érzem a zenés színházat. Most meg tessék, az Ének az esőben Don Lockwoodja lettem. Furcsa dolgokat tartogat az élet, maradok hát nyitott és kíváncsi – magyarázta.


Adorjáni Bálint több külföldi produkcióban is játszott kisebb karaktereket, de láthatóan nem a hollywoodi álmot kergeti.


– Színészként alap a nyelv! – szögezi le. – Anyanyelvi szinten kellene ismerni annak az országnak a nyelvét, ahol alkotni, érvényesülni akarnék. Persze tudom, hogy rengeteg angol filmhez, sorozathoz keresnek Angliába kiszármazott magyar karaktereket, de ez jobban behatárolna, mint szeretném. Természetesen érdekelne egy nagyobb külföldi szerep, mindent meg is tennék érte, hogy megfelelő legyen a kiejtésem – mégsem érzek vágyat arra, hogy elköltözzek itthonról.

Jennifer Lawrence fülbevalójaŰó


– Egy magyar detektívet alakítottam a Red Sparrow című filmben: így indokolt volt az akcentusom – mosolyodik el Adorjáni Bálint finom önkritikával. – Élveztem a munkát. Jennifer nagyon nyitott volt, bár csak a beállások alatt tudtunk beszélgetni. Búcsúzásként egy két részből álló Budapest-fülbevalót adtam neki. Nagyon örült, azt mondta, majd New Yorkban felveszi. Úgyis kevesen tudják, hogy Budapestet kettészeli a Duna! Hátha egyszer viszont lehet látni majd egy fotón azt a fülbevalót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!