Életstílus

2017.07.14. 19:26

Úgy tűnik, hamis Modiglianikat nézegettek Genovában - most bezáratták a kiállítást

Az olasz festő műveiből rendezett kiállítást csak három nappal a hivatalos vége előtt záratták be a hatóságok, úgymond a látogatók iránti tapintatból.

Bezártak egy Modigliani-kiállítást pénteken az olaszországi Genovában, mert felmerült a gyanú, hogy az ottani Dózse-palotában bemutatott festmények között hamisítványok is vannak.


A hatóságok lefoglaltak 21 festményt - a kiállított képek felét - és hamisítás, csalás és orgazdaság gyanúja miatt vizsgálatot indítottak három személy, köztük a tárlat kurátora, egy nemzetközileg elismert művészettörténész, Rudy Chiappini ellen.


Az Amedeo Modigliani (1884-1920) avantgárd olasz festő műveiből rendezett kiállítást csak három nappal a hivatalos vége előtt záratták be a hatóságok, úgymond a látogatók iránti tapintatból.

 

Egy toszkániai műgyűjtő és műkritikus, Carlo Pepi vetette fel még korábban, hogy a kiállított képek között hamisítványok is lehetnek. A lefoglalt képek valódiságát most szakértők fogják ellenőrizni.


A pénteki razzia után kiadott közleményében a Dózse-palota hangoztatta, hogy a vitatott kiállítás megrendezésével egy - országosan, sőt nemzetközileg ismert - külső partnert bízott meg.


Szakértők szerint több, a toszkánai mesternek tulajdonított hamisítvány is forgalomban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!