Ország-világ

2017.07.14. 19:16

Halálos áldozatai is vannak az egyiptomi támadónak, aki 6 turistát késelt meg

A belügyminisztérium közlése szerint a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített.


A késes merénylő az első támadás után átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített. Az ő állampolgárságuk még nem ismert biztosan.

 

Az egyiptomi biztonsági erok tagja telefonál az egyiptomi fovárostól, Kairótól délre levo Hurghada tengerparti üdülohelyen történt késelés helyszínén 2017. július 14-én. A támadó hat külföldi not sebe

Az egyiptomi biztonsági erők tagja telefonál az egyiptomi fővárostól, Kairótól délre levő Hurghada tengerparti üdülő helyen történt késelés helyszínén 2017. július 14-én.  (Kép: MTI/EPA)

Az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud. A sérülteket kórházba szállították.


A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére az egyiptomi belügyminisztérium közölte, hogy nem tud magyar áldozatról. A kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés.


Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint a támadót elfogták, egyelőre nem világos, miért támadott a turistákra. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre.

Hat turistát megkéseltek pénteken a kelet-egyiptomi Hurghada üdülőhelyen, biztonsági és orvosi források szerint két ukrán állampolgár meg is halt.


A támadót elfogták, kihallgatása jelenleg is tart - közölte a belügyminisztérium. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a város egyik szállodájához tartozó területre.


A belügyminisztérium közlése szerint a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.


Nem hivatalos biztonsági és kórházi források szerint két ukrán nő meghalt, a többi sebesültet kórházba szállították.


Hurghadában 2016 januárjában két, lőfegyverrel, késsel és egy robbanómellénnyel felszerelkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam dzsihadista csoport szimpatizánsai voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában