Ország-világ

2017.07.13. 12:52

Vámosok jelentek meg Cristiano Ronaldo bérelt jachtján

A spanyol adóhatóság szerint rutinellenőrzés történt.

Vámtisztviselők ellenőrizték annak a jachtnak a papírjait, amelyet Cristiano Ronaldo bérelt, és amelyen a Real Madrid portugál labdarúgója tartózkodott családtagjaival, barátaival együtt.

A spanyol adóhatóság szerint "rutinellenőrzés volt", amely az országhoz tartozó vizeken "gyakori a nyári időszakban". Így ellenőrzik a tulajdonost - és nem az éppen aktuális bérlőt -, hogy hajóbérléssel foglalkozó cégként megfelel-e a vonatkozó adószabályoknak.

A magazin képeket is közölt a Baleár-szigetekhez tartozó Formenteránál a jachtra felszálló, majd azt elhagyó vámtisztviselőkről.

Az adóhatóság közlése szerint az ellenőrzésnek semmi köze nem volt Cristiano Ronaldo folyamatban lévő ügyéhez, amelyben a négyszeres aranylabdásnak július 31-én kell megjelennie a bíróságon. A spanyol ügyészség júniusban azzal gyanúsította meg Ronaldót, hogy 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találja a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várhat rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában