Szeged és környéke

2017.07.13. 10:30

769 doboz cigaretta lapult a lökhárítóban és a kárpit mögött Röszkén

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 769 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban Röszkén. A sofőrök ellen feljelentést tettek.

A pénzügyőrök egy magyar rendszámú Volkswagen Passatot ellenőriztek Röszkén. Az autóban egyedül utazó magyar férfi - nyilatkozata szerint - nem szállított bejelenteni való árut.


A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban az autót mégis félreállították szigorított ellenőrzésre. A vizsgálat alkalmával a hátsó lökhárítóból, a csomagtartó oldalborításai mögül, a hátsó ajtók kárpitjai, valamint a ködlámpák mögötti üregekből összesen 630 doboz Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.


Ezt követően egy osztrák Mercedessel érkező szerb állampolgárt ellenőriztek a pénzügyőrök szintén Röszkén. A férfi azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, azonban a pénzügyőrök mégis félreállították. A döntés helyesnek bizonyult, hiszen az egyenruhások az autó műszerfala mögött összesen 139 doboz különböző – Chesterfield, LM, Marlboro – márkájú adózatlan cigarettát találtak.


A NAV pénzügyőrei az 1 millió forint értékű – két ügyet érintő – cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!