Helyi sport

2017.07.03. 11:35

Olasz Anna növelte önbizalmát

A nyílt vízi úszók Európa Kupa-sorozatának második állomásán Olasz Anna ezüstérmet szerzett 10 kilométeren. A Haász SZUE klasszisa a barcelonai viadalon szoros befutóban lett második, és mivel a világelit néhány neves képviselője is ott volt, önbizalmat ad a balatonfüredi világbajnokságra.

delmagyar.hu

A nőknél a spanyol Paula Ruiz Bravo volt a leggyorsabb a nyílt vízi úszók Európa Kupa-sorozatának barcelonai állomásán, de a magyarok megszorongatták. A Haász SZUE világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes klasszisa, Olasz Anna mindössze hét tizedmásodperces hátránnyal csapott célba, mögötte pedig – újabb hattizedes különbséggel – a balatonfüredi világbajnokságon majd szintén induló Sömenek Onon Kata végzett a harmadik helyen.


– A célkapura kanyarodni kellett, és a vártnál hosszabb volt a finis, és sajnos a győztes bal oldalán fordultam a jobbos kanyarra, ez pont elég különbség volt, hogy ne tudjak nyerni – kezdte a beszámolót Olasz Anna.


– Emellett a célba csapásnál peches voltam, csak a második kísérletre értem el a falat. Mindez persze nem zavar, mert az a lényeg, hogy az élen voltam egy olyan mezőnyben, amelyben a világelit néhány neves képviselője is ott volt. Ez abszolút önbizalom-növelő a hazai rendezésű világbajnokság előtt – hangsúlyozta a szegedi sportoló.


Kemény munkából, gyakorlatilag edzésből érkezett erre a viadalra Olasz Anna, aki akár a magyar válogatott első éremszerzője is lehet a vb-n.


– Ahhoz képest, hogy milyen penzumokat kell teljesíteni még ezekben a napokban is, engem is meglepett ez az eredmény. Ilyenkor még ugyanis nem engedek fel, csak a vb előtti egy hétben lesznek könnyebbek a tréningek, akkor jön a formába hozás. Ettől még feltöltött ez az élmény, hiszen az egyik kedvenc városomban lehettem, gyönyörű környezetben, egy kis városnézés is belefért – árulta el a riói olimpián is szereplő úszó.


A spanyolországi viadal volt az izraeli Eilat után a második állomása az idei, öt futamból álló Európa Kupa-sorozatnak, amelynek következő versenye szintén Spanyolországban, Naviában lesz augusztus 5-én.


Előfordulhat, hogy Olasz Anna itt még elindul majd, de a sorozat 2013-as győztese összetettben már nem kel versenyre, szeptemberben ugyanis visszatér az Egyesült Államokba, hogy az amerikai egyetemen szerzett tudását egy komoly cégnél kamatoztassa. Szegeden már nem lehet vele találkozni a vb előtt, hiszen Barcelonából Balatonfűzfő felé vette az irányt, ahol másfél hetes edzőtábor vár rá.


A barcelonai verseny dobogósai, férfiak: 1. Rasovszky Kristóf 1:52:32.6 óra, 2. Jean-Baptiste Clusman (francia) 1:52:34.8 ó., 3. Christian Reichert (német) 1:52:37.7 ó. Nők: 1. Paula Ruiz Bravo (spanyol) 2:02:02.1 ó., 2. Olasz Anna 2:02:02.8 ó., 3. Sömenek Onon Kata 2:02:03.4 ó.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában