Jegyzet

2017.07.03. 09:00

Dolce vita

JEGYZET: "Kezdünk hasonlítani a Mátyás király halála utáni időkre, amikor tizenegynéhány oligarchacsalád tartotta kezében az országot, tőlük függött minden és mindenki.Ezt Siófok független polgármestere nyilatkozta a Népszavának."

Hollósi Zsolt

Lengyel Norbert a Balatoni Szövetség alelnökeként aggodalommal figyeli a semmiből feltűntek mesés gyarapodását. Orbán Viktor hamar saját lábára állt veje két éve megszerezte a keszthelyi jachtkikötőt, azóta már kiszállt belőle, de emberei viszik tovább.


Mára alig maradt a magyar tenger partján olyan település, ahol a kormányfő személyes pénztárosának, Mészáros Lőrincnek ne lenne valamilyen érdekeltsége. Az egy év alatt 100 milliárddal tollasodó felcsúti gázszerelő zseni a Hunguest-csoport felvásárlásával előbb megszerzett több patinás balatoni szállodát, majd övé lett 12 kemping is. Jut majd neki bőven a kormány 365 milliárd forintos Balaton-fejlesztési csomagjából is.


Olyan mohón harácsolnak a centrális erőtérben a tűzhöz legközelebb állók, mintha éreznék, hamarosan vége a nyolc bő esztendőnek. Pedig a közvélemény-kutatások alapján nyugodtan hátra is dőlhetnének, úgy tűnik, továbbra is van elég támogatója az Orbán-rezsimnek.


Ezzel a támogatással visszaélve pedig ezután is üzemszerűen használhatják fel hatalmukat a közjavak szisztematikus eltulajdonítására. Erősödik a nemzeti burzsoázia, ennek érdekében lopni Orbánék szemében bocsánatos bűnnek számít.


A hétvége híre volt: Rogán Antalt és becses nejét ezúttal nem helikopterezni látták az Index olvasói, hanem ebédelgetni egy római luxushotelben. Az ötcsillagos szállóban egy éjszakára a legolcsóbb szoba 230 ezer forint, de két és fél millióért is választhatunk lakosztályt.


Mi, akiket ez a veszély nem fenyeget, aggódhatunk, hogy a tízmilliókkal tartozó propagandaminiszterünk, aki legutóbbi vagyonbevallása szerint 446 ezer forint megtakarítással rendelkezik, utolsó tartalékait is felélheti a római vakációval. Kellemes lehet ez a dolce vita, csak mindig kiderül: végül sokba kerül a pofátlan dőzsölés az adófizetők millióinak

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!