Ország-világ

2017.07.03. 18:10

Miért olyan fontos a nőknek a smink?

Örök, nőkkel kapcsolatos férfikérdésekre keressük a választ sorozatunkban. Orosz Barbara műsorvezetőt a sminkelési szokásairól faggattuk.

Trogmayer Éva

A sminkkérdést nem kell túldimenzionálni, vallja Orosz Barbara (képünkön), a Tűsarok magazin műsorvezetője. 

– Nagyszerű és fantasztikusan szabad játék ez a nőknek, amelyben maximálisan megélhetjük a nőiességünket, megtanuljuk kiemelni az előnyös vonásainkat, elleplezni, amit kevésbé szeretnénk megmutatni – mondja, és hozzáteszi, a lényeg az, hogy sose vigyük túlzásba.


– Egy pasi általában akkor jegyzi meg, hogy ki vagyunk festve, ha valamit elrontottunk, vagy túlzásba estünk, így érdemes odafigyelni a visszajelzéseikre, és megszívlelni a kritikát. Az idő előrehaladtával egyébként is változik, hogy mi áll jól egy nőnek. Én régen nagyon szerettem az erős, vörös rúzst, de ma már egyre ritkábban használom. A műdolgokat, mint például a műszempillát, ajakfeltöltést, műkörmöt pedig kerülöm – avat be, és elmondja,  alapsmink nélkül nem menne ki az utcára, mert meztelennek érezné magát.


– Számomra a sminkelés rituáléja, az a néhány perc, amit reggelente a tükör előtt töltök szépítkezéssel – amíg felmérem az arcomat, barátkozom az apró szarkalábakkal és végigsimítom a bőrömet –, nagyon fontos önmagammal töltött idő. Mi, nők imádjuk a kényeztetést – folytatja, és beavat, neki most új kihívással kell szembenéznie, hiszen hosszú idő után hajszínt váltott: vörösből szőke lett. Ez pedig szükségszerűen új sminkpalettát és izgalmas feladatot is jelent, hiszen természetesen nem ugyanaz áll jól egy szőke hajú nőnek, mint egy vörösnek.

Címkék#nő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában