Szeged és környéke

2017.06.30. 12:46

Potencianövelőkkel seftelt a szegedi pár, vádat emeltek ellenük

Illegális egészségügyi termékekkel kereskedtek, hamisítás a vád.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi párral szemben, akik 2014. áprilisa és 2016. májusa között engedély nélküli egészségügyi termékeket árultak.

A vádirat szerint a pár egyik tagja különböző potencianövelő szereket vásárolt az interneten, a megrendelt termékeket a másik vádlott lakásában tartotta, majd az interneten értékesítette a készítményeket. A termékek ellenértékét a vásárlók bankszámlára utalták át. A vádlottak Magyarországon nem engedélyezett, illegális gyógyszereket, kozmetikumokat és étrendkiegészítőket árultak, a készítményeket legálisan nem forgalmazhatták volna az országban.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetőket "felhasználók számára széles körben hozzáférhetővé válással elkövetett egészségügyi termék hamisításának bűntettével" vádolja, ez a bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott, a vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!