Helyi sport

2017.06.23. 12:43

Ralikross: futamot nyert a zsombói Borbás

Kiváló eredménnyel zárult a Bánkuti MotorSport versenyzője, Borbás Bálint számára a 2017-es ralikrossz országos bajnokság RabócsiRingen rendezett harmadik fordulója.

Munkatársunktól

Kiváló eredménnyel zárult a Bánkuti MotorSport versenyzője, Borbás Bálint számára a 2017-es ralikrossz országos bajnokság RabócsiRingen rendezett harmadik fordulója. A szegedi születésű, Zsombón nevelkedő pilóta tizenhetedik versenyén megszerezte pályafutása első győzelmét a Suzuki-kupában, ráadásul a maximálisan kapható 30 pontból 29-et bezsebelt, így a bajnoki összesítésben is átvette a vezetést.

 

Borbás Bálint remekül versenyzett Máriapócson. Fotó: Kollár Attila

Borbás Bálint remekül versenyzett Máriapócson. Fotó: Kollár Attila

– Álomszerű ez az egész, egyelőre nem is nagyon fogtam még fel – mondta a győztes. – Élveztem a vezetést, és hihetetlenül szoros csatákat vívtunk a többi versenyzővel. Már az előfutamokban is minden centiméterért és helyezésért harcolni kellett, oda-vissza mentek az előzgetések a rajttól a célig. Ettől is szép a ralikrossz! Még a döntő legutolsó körében is kilincs a kilincsen autóztam több kanyaron keresztül az egyik vetélytársammal, végül egy tizedmásodperccel előtte értem be a célba. Ennyin múlik!


Amellett, hogy pályafutása első győzelmének örvendhetett, Borbás az eredmények szerencsés alakulása folytán a negyedikről az első helyre ugrott a bajnoki tabellán, így életében először a bajnokságot is vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában