Sport PRINT

2017.06.21. 00:37

Női kosárlabda Eb - Vereség az olaszoktól, a 9-12. helyen zártak a magyarok

A magyar válogatott 49-48-ra kikapott az olasz csapattól a Csehországban zajló női kosárlabda Európa-bajnokságon a negyeddöntőbe jutásért rendezett keddi mérkőzésen, így a 9-12. helyen zárt.

Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese 9-2-vel kezdett, aztán a második negyedben csupán hét pontot hozott össze, így a nagyszünetben 29-21-re vezetett az ellenfél. A 13 magyar triplakísérletből csak egy volt sikeres az első félidőben. Fordulás után egyenlített a válogatott, majd Krivacsevics Tijána remeklésével nyolc ponttal elhúzott, ám a hajrában az olasz csapat összpontosított jobban.


Az olaszok sikerükkel bejutottak a csütörtökön Prágában sorra kerülő negyeddöntőbe, ahol a belgákkal találkoznak, a magyarok pedig a 9-12. helyen fejezték be Eb-szereplésüket. Az előző, magyar-román rendezésű 2015-ös kontinenstornán a 14-20. helyen zárt a Svitek-csapat.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!