Szeged és környéke

2017.06.21. 08:40

Fekete Kedd: még a hőguta előtt mutatjuk a nap balesetben bővelkedő híreit!

Bár hidegfrontot jósolnak, na meg esőt, délután 34 fok lehet Szegeden. Talán mégis jól jönne egy kis hűvös, talán az autóvezetők is óvatosabbak lesznek. Kedden nem sikerült!

Munkatársunktól

Szerdán a napos idő mellett többfelé már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, több tájegységünkön frissítő záporok, zivatarok is kialakulnak, néhol jégeső is előfordulhat. Sokfelé feltámad az északias szél, zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek. Hajnalban 15-22, napközben 28-34 fokot mérhetünk, de a záporokat, zivatarokat követően átmenetileg visszaesik a hőmérséklet - írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, Zivatarban a rövid ideig tartó intenzív csapadék mellett 60-70 km/h fölötti szél jó eséllyel várható. Kiemelten északkeleten, illetve az Alföld keleti felén délután heves zivatarok is kialakulhatnak 80-90 km/h körüli szélrohammal és nagyobb méretű jéggel. A dél, délkelet felé áthelyeződő intenzívebb zivatarok estétől várhatóan erejüket vesztik. Tehát vagy lesz időjárásunk, vagy nem, vagy lesz eső, vagy nem.


Az viszont biztos, hogy betétkönyves játékunknak nyerte van: jól ki is sorsoltuk. Az az ember is szerencsés volt, aki gombászás közben talált világraszóló aranykincset Szeged határában - a bronzkori arany lábvért többi darabját a Móra-múzeum régészei találták meg.


Ezen túl sok pozitív hírről nem tudtunk beszámolni. A rendőrség keresi az április közepén eltűnt 29 éves Turi Dánielt. A rendőrségnek sok munkája akadt kedden: egy idős férfi sérült meg Szegeden, a Sárkány utcában, amikor egy kanyarodó BMW-t próbált megelőzni majd fának hajtott egy Nissan. Szatymazra tartott az 5-ös főúton az a szerb kamion, amely a lámpa tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott majd egy vonattal ütközött.

A Debreceni utca és a Róna utca kereszteződésében 3 és fél tonnás szemétszállító autó ütközött személyautóval. A balesetben a kukásautó hátulján utazók az ütközés következtében lerepültek az úttestre. Mindketten megsérültek. A Szeged Televízió Facebook oldalán közzétett videón látható a baleset. Elég megrázó!


Sajnos ez a tendencia országosan is folytatódott: árokba csapódott és felborult egy autó a 62-esen, átszakította a szalagkorlátot egy autó az M6-oson, Szécsényben jogsi nélkül, részegen, forgalomból kivont traktorral balesetezett egy 27 éves fiatal és fának csapódott egy terepjáró Jókánál, aztán szinte teljesen kiégett.


A határon se volt unalmas a kedd, ugyanis kamionban bujkált egy pakisztáni férfi, akit Röszke Autópálya Határátkelőhelyen fogtak el. "Kollégája" 9 kiló droggal próbált tovább haladni, neki sem sikerült.


Ismét tárgyalhatja a parlament a Lex Heinekent szeptemberben. Az Európai Bizottság nem gördít akadályt az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosítását megtiltó törvénytervezettel szemben - közölte Lázár János. A nagyvilágból pedig megtudtuk, bontják a Hruscsjovkát, a Hruscsovról elnevezett panelokat Moszkvában.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!