Helyi sport

2017.06.09. 11:27

Révésznek Szeged az első: fejlődni akar, ezért hosszabbított szerződést a Szedeákkal

Újabb két évre aláírt, így marad a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatánál Révész Ádám. A 21 éves, saját nevelésű center szerint a szegedieknél minden megvan ahhoz, hogy fejlődjön.

Gyúrós István

– Megfordult a fejemben a csapatváltás gondolata, de csak azért, mert ezen minden játékosnak el kell tűnődnie néha. Most is arra jutottam, hogy szeretnék maradni, számomra mindig Szeged az első – mondta lapunknak Révész Ádám, a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatának centere.

Marad Szegeden. Révész Ádám kétéves szerződést írt alá, egyre több lehetőséget szeretne kapni. Fotó: Frank Yvette

Marad Szegeden. Révész Ádám kétéves szerződést írt alá, egyre több lehetőséget szeretne kapni. Fotó: Frank Yvette

A 21 éves játékos nemrég kétéves szerződést írt alá a szegediekkel, azaz a jövőben is nevelőegyesületét erősíti.


– Itt minden adott ahhoz, hogy fejlődjek. Az elmúlt évek munkáját érzem magamon, szerintem a pályán is meglátszik. Szeretnék több lehetőséget kapni, és tudom, hogy ez csak rajtam múlik. Amikor keveset játszom, mindig magamban keresem a hibát – fogalmazott a center.

Hozzátette: négy éve mutatkozott be a felnőtteknél, azóta a sok cserélődés ellenére is folyamatos az összhang a Szedeák játékosai között, akik küzdenek egymásért.

Bár a Naturtex számára április végén véget ért az évad, Révész nem lazsál, továbbra is egyéni edzésekre jár Milenko Topics és Simándi Árpád edzőhöz. Emellett nemrég a B33-as válogatottban is jelenése volt.


– Egyre népszerűbb a sportágnak ez a háromfős változata. A magyar U23-as csapattal most egy kvalifikációs sorozatba, a Nemzetek Ligájába neveztünk, ahonnan a legjobbak kijuthatnak a következő világeseményre. A csehországi Podebradyban hatodikok lettünk, a legutóbbi, szolnoki tornán pedig két nap alatt két ezüstöt szereztünk – tette hozzá Révész.

Alakul a keret


A Szedeák sorra jelenti be a szerződések meghosszabbítását. Eddig az dőlt el, hogy a tavalyi keretből Révész mellett a következő idényben is marad Szegeden a csapatkapitány Andrija Csirics, valamint Wirth Ádám, Juhos Levente, Vágvölgyi Ákos, Meleg Károly, Mike János, Bonifert Bendegúz és Kovács József. Egy új játékos is érkezik: a 24 éves bedobó, Kovács Ádám a MAFC-ban szerepelt eddig.  – Kétméteres, hármas poszton szereplő játékosból kevés van a bajnokságban, szóval Kovács Ádám biztosan erősítést jelent majd – fogalmazott Révész. – A tavalyi gyengébb szezonja volt, de gyors, jól tud dobni, és kiválóan egyegyezik, szóval szerintem nagy segítségünkre lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában