Szeged és környéke

2017.06.08. 21:30

Virágzik a Tisza és a Maros! Táncoló kérészek Szeged főutcáján - új fotók érkeztek

Tegyen egy sétát a Tisza parton, vagy csónakázzon egyet Szeged főutcáján: megjöttek a kérészek!

Munkatársunktól

Ha kedvet kapott a fotózáshoz, várjuk a kérészekről készült fotóikat a [email protected] címre!

 Tiszavirágzás Szegednél - olvasóink képei. Fotó: Tudósítóink - GALÉRIA



Június első napjaiban már néhány kósza példány felbukkant a Maroson, melyekre a sirályok is felfigyeltek, de a zivatarokkal kísért hidegfront kissé visszavetette a tiszavirágok repülését.  

 

Nyakig a vízben! Remélem mindenkinek felkerül a bakancslistára,mert ezt látni kell!!! Köszönöm ha megosztod.! :-)


Albert András, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság  természetvédelmi őrkerület-vezetőjének megfigyelése szerint szerdán este a Maroson és a torkolat alatt a Tiszán egy-két kilométeren az eső ellenére jó közepes, milliós nagyságrendű rajzás volt.  

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A tiszavirágzás csodálatos jelensége az alkonyati órákban, este  6 és 9 óra között zajlik. A kérészek rajzása nem számítható ki pontosan, sok körülmény befolyásolja: a hőmérséklet, a vízállás, a szélviszonyok és a felhősödés.


Tehát a napokban semmiképp ne maradjon otthon, irány a Tisza part egy kellemes esti sétára, vagy csónakázzon egyet Szeged főutcáján. Kedvcsinálónak pedig íme egy korábbi videónk a tiszavirágzásról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!