Ország-világ

2017.06.04. 16:39

Szíria - A hadsereg kiűzte az Iszlám Államot egy Aleppó melletti városból

A szíriai hadsereg vasárnap visszafoglalt egy Aleppó tartományban fekvő stratégiai fontosságú települést az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettől - közölte egy nevének elhallgatását kérő katonai vezető.

Az Aszad-tó nyugati partján fekvő Meszkenét a kormányerők által január közepén orosz támogatással indított offenzíva keretében foglalták vissza.


Meszkene 15 kilométerre fekszik Rakka tartomány közigazgatási határától, ahol a Washington által támogatott arab-kurd Szíriai Demokratikus Erők (DSF) készül az azonos nevű tartományi székhely, a dzsihadisták de facto szíriai fővárosa visszafoglalására. Ebben a csatában a szíriai kormányerők várhatóan nem vesznek részt.


Egy nevének elhallgatását kérő katonai vezető szerint Meszkene az utolsó fontos Aleppó tartománybeli település Rakka kormányzóság előtt. "Aki Meszkenét ellenőrizi, az ellenőrzi az Aleppót és Rakkát összekötő főútvonalat" - tette hozzá a vezető, aki szerint rövidesen vége az IÁ Aleppó tartománybeli jelenlétének.


Az offenzíva kezdete óta a szíriai kormányhadsereg több mint 200 települést foglalt vissza. 


Az IÁ kezén már csak néhány sivatagi falu van Aleppó tartomány keleti és délkeleti részén - közölte Rámi Abder-Rahmán, az Emberi Jogok Szíriai Demokratikus Központja emigráns szervezet vezetője. 

Címkék#Szíria

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában