Bothúzásban címvédésre készül

2024.05.02. 15:50

Véró Alex a világelit előszobájában versenyzett

Elit társaságban versenyezhetett a derekegyházi erősember. A sportág egyik hazai reménységének tartott Véró Alex a Bajnokok Ligája budapesti fordulójára kapott meghívást, ahol minden várakozását felülmúlva tizenhárom résztvevő közül a tizedik helyen végzett, minden versenyszámot teljesítve.

Becsei Dávid

Deli Tamás (balról) és Véró Alex. A derekegyházi erősember óriási lehetőséget kapott, legközelebb a bothúzók abszolút magyar bajnoki címét kell megvédeni.

Fotó: Deli Team

Vikingnyomás, koffercipelés, felhúzás, Conan-kör és hordósor pakolás. Ezzel az öt, könnyűnek éppen nem mondható feladattal kellett megküzdeniük a budapesti Aquaworldben a Strongman Champions League (SCL) résztvevőinek. Utoljára tizenegy éve volt házigazdája Magyarország ilyen magas színvonalú erősember-versenynek. Az SCL ugyanis a közvetlen előszobája a World’s Strongest Man sorozatnak, amelyben a világ legerősebb emberei versenyeznek egymás ellen. A budapesti állomás győztese, a lengyel Adam Roszkowski hazánkból éppen egy ilyen megmérettetésre utazott tovább az Egyesült Államokba.

– Ez egy teljesen más liga, mint amelyekben Alex eddig indult. Ez a World’s Strongest Man sorozat előszobája! Már az is óriási dolog, hogy tizenegy év után ismét van magyar állomása. A rendező ország két versenyzőt indíthat, így a bronzérmes Juhász Péter mellett Alex is lehetőséget kapott – jegyezte meg Deli Tamás, Véró Alex felkészítő edzője.

Alex 2022 decemberében teljes combizom-szakadást szenvedett, ami után ez volt az első igazán komoly versenye. Márciusban a Prémium Liga sárbogárdi első fordulójában már megmérette magát, akkor negyedik lett. Most az európai elitben a legfőbb célként az összes versenyszám teljesítését tűzték ki, valamint a sérülésmentes befejezést. Mindkettő sikerült, ráadásul népes szurkolótábor előtt tehette ezt, ugyanis többen elkísérték Csongrád-Csanád vármegyéből.

Népes szurkolótábor kísérte el Véró Alexet a Strongman Champions League budapesti állomására.
Fotó: Deli Team

Az elmúlt huszonöt évben mindössze öt-hat magyar erősember mondhatja el magáról, hogy az SCL-ben versenyezhetett – ez jól jelzi, hogy Véró mekkora lehetőséget kapott a budapesti állomáson.

Ami pedig a folytatást illeti, a Prémium Liga második fordulójának is Sárbogárd ad otthont. A harmadiknak pedig Battonya, amely mindössze nagyjából negyven kilométerre van Alex szülőfalujától, így ott szinte hazai környezetben versenyezhet – a szurkolást tekintve. Előtte viszont még bothúzásban kell megvédenie abszolút bajnoki címét Siklóson a pünkösdi hétvégén.

A Deli Team női versenyzőire pedig ezen a hétvégén vár a legfontosabb hazai erőemelő verseny, a Magyar Ligakupa, amelyet Ajkán rendeznek meg Csordás Cintia, Tomai Laura, Balogh Dóra és Szőcs Petra részvételével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában