Röpködtek az új Ligakupa-rekordok

2024.05.10. 15:24

Taroltak a szegedi erőemelő hölgyek a ligakupában

Egyéni rekordokat követően négy kategória győzelem és két abszolút siker volt a Deli Team női erőemelőinek a mérlege az Ajkán megrendezett Magyar Ligakupában.

Becsei Dávid

Majoros Róbert (balról jobbra), Tomai Laura, Balogh Dóra, Csordás Cintia, Szőcs Petra és Deli Tamás.

Fotó: Deli Team

A 2024-es esztendő legfontosabb hazai erőemelő versenyén, a Magyar Ligakupán remekeltek a Deli Team hölgy versenyzői. Sorozatban nyolcadik éve vettek ezen részt Deliék, idén viszont csak a hölgyek indultak. Súlycsoportjában, a 75 kilogramm alattiak között guggolásban és felhúzásban is megnyerte a Ligakupát Balogh Dóra, ráadásul mindkettőben behúzta az abszolút elsőséget is.

Szőcs Petra a juniorok -90 kg-os súlycsoportjában nem talált legyőzőre felhúzásban, míg szintén a juniorok között, de -56 kilóban Tomai Laura erőemelésben lett aranyérmes, ráadásul +27,5 kg-os új Magyar Ligakupa-rekorddal. A nyílt kategória -56 kg-os súlycsoportjában +5 kilós új Ligakupa-rekorddal nyert guggolásban a szentesi Csordás Cintia.

– Az erőemelés egy teljesen önálló szakág, amelyben óriásit fejlődtek a lányok annak köszönhetően, hogy Majoros Róbert írja az edzésterveiket január óta. A Ligakupán nyújtott teljesítményük tökéletesen tükrözi az elmúlt négy hónap kemény munkáját. Ezekkel a győzelmekkel pedig kvalifikálták magukat a hölgyek az erőemelő-világbajnokságra – nyilatkozta lapunknak Deli Tamás, a Deli Team versenyzője és edzője.

Nem a Deli Team versenyzőjeként, de szegediként a -75 kg-osok ifjúsági- és nyílt kategóriájában is első helyen végzett erőemelésben Orovecz Petra – edzője: Sánta László –, ráadásul a nyíltak között abszolútban is felállhatott a dobogóra.

Új Magyar Ligakupa-rekordot állított fel RAW felhúzásban 300 kilogrammos teljesítményével Majoros Róbert tanítványa, Mari Marko, aki ezzel a nyílt kategória második helyén zárt a férfiak abszolút versenyében.

A Deli Team következő megmérettetése Harkányban lesz a pünkösdi hosszú hétvégén a Prémium bothúzó abszolút és masters országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában