Férfi kézilabda NB I.

2024.05.04. 20:26

Lezárta az alapszakaszt a Pick Szeged Dabason

Tükörsima győzelemmel zárta a férfi kézilabda NB I. alapszakaszát az OTP Bank-Pick Szeged, 41–36-ra nyert Dabason. A Telekom Veszprém elleni bajnoki döntőnek egyelőre még nincs időpontja, előtte viszont valószínűleg a kupadöntőben is találkoznak.

Becsei Dávid

Bodó Richárd négyet, csapata negyvenegy gólt lőtt.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Dabas, válogatott szünet, magyar kupa négyes döntő. Ez a szombaton megnyitott két hét programja pünkösdig az OTP Bank-Pick Szeged játékosainak. A dabasi bajnokit – amely az alapszakasz utolsó mérkőzése volt a Tisza-partiak számára – már le is játszották, magabiztos játékkal megnyerték. Tették ezt úgy, hogy egyébként Borut Mackovsek, Szita Zoltán és Gleb Kalaras is hiányzott a szegedi meccskeretből kisebb sérülés miatt, míg Nagy Martin ezúttal pihenőt kapott.

Erősen kezdte a mérkőzést a Pick, hiszen a hatodik percben már 6–1-re vezetett Dabason. Stepancic, Gaber és Sostaric indította be a gólgyárat, ráadásul a negyedik, amelyet Stepancic szerzett, az ötszázadik szegedi találat volt a Dabas ellen bajnokin. Molina kétperces kiállítása alatt egy 3–0-val zárkózott feljebb a hazai alakulat. Ismét rohamosan nőtt a különbség, több könnyű gólt is szerzett a Pick, de szépségdíjra jelölhető találatból is akadt nem egy.

Negyedórát követően 8–13 állt az eredményjelzőn, majd a 23. percben 10–19-nél már a tízgólos különbségért támadtak a vendégek. Ekkor még ez nem jött össze, de a gólgazdag első játékrész így is nagyobb különbséggel zárult, 17–24.

Sebastian Frimmel ezúttal egy gólt lőtt Dabason.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Az első félidőben Sostaric (8), a másodikban pedig váltótársa, Szilágyi (5) szórta meg a hazaiakat, de az ismét nagy kedvvel és jó játékkal jelentkező Bombac is hatszor volt eredményes. 

A 48. percre kialakult a kétszámjegyű különbség, 35–25-ös szegedi vezetésnél számolhatott rá a hazaiakra a nagyjából ötvenfős vendégtábor. Ezt követően érkeztek a pályára a fiatalok, Fekete Gellért és Balogh Dániel. A lelkesen küzdő hazaiak kihasználták a szegedi pontatlan lövéseket, és megfelezték hátrányukat a végére, miközben Balogh is megszerezte első felnőtt NB I.-es gólját.

Legközelebb már a magyar kupa négyes döntőjében Tatabányán lép pályára az OTP Bank-Pick Szeged, május 18-án, szombaton 15.30-tól a NEKA lesz az ellenfél a válogatott szünet után.

Kárpáti Krisztián: – Elértük a fő célunkat, ami az volt, hogy egy jó iramú mérkőzést játszunk. Ebben a Dabas is partner volt. Az első húsz percet lejátszottuk tisztességesen, majd csökkent a koncentrációnk, aminek köszönhetően a hátralévő negyven percet elveszítettük több góllal. Egy bizonyos szint fölött, nem kellene egy bizonyos szint alá mennünk ezekben a dolgokban. Emelném a dabasi játékosok érdemét, akik jó tempóban, színesen kézilabdáztak és kihozták a meccsből a maxmimumot. Harminchat gólt kapni még a BL-mezőnyben sem jó dolog, így van hiányérzetem a találkozóval kapcsolatban, ugyanakkor az első húsz-huszonöt percben mutatott játékkal elégedett voltam.

Dabas–OTP Bank-Pick Szeged 36–41 (17–24)
Férfi kézilabda NB I., 24. forduló. Dabas, OBO Aréna, 800 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Dabas: Nagy T. – Ács, Fekete B. 6, Szöllősi 1, Koller 1, Bognár 6, Laurinyecz 3. Csere: Pallag, Szikora (kapusok), Török 4/2, Dobrkovic 5, Katona 2, Szeverényi 2, Kádár 5/3,  Dupsi 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 8/1, Stepancic 4, Bombac 6, Gaber 2, Bodó 4, Jelinic 2. Csere: Imsgard (kapus), Molina, Bánhidi 2, Martins 2, Frimmel 1, Garciandía 3, Szilágyi 5, Fekete G. 1, Balogh 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítás: 2, ill. 6 perc.
Hétméteres: 6/5, ill. 3/1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában