Helyi sport

2024.05.04. 20:14

Kikapott Pakson, és nehéz helyzetbe került a Szedeák

Több mint kétszáz pontot hozott a Paks–SZTE-Szedeák bajnoki, a Tisza-partiak ugyan 17 pontos hátrányból meccset csináltak, de végül fordítaniuk nem sikerült – miközben a riválisok egyaránt nyertek a playout hatodik fordulójában.

Vajgely Pál

17 pontos hátrányt is eltüntetett, de végül alulmaradt Pakson a Szedeák.

Fotó: Hunbasket.hu

Brendan Bailey továbbra sem volt játékra képes állapotban, így ezúttal is három légióssal vette fel a harcot a Pakssal szemben az SZTE-Szedeák. 

Hat paksi ponttal kezdődött a meccs, majd Lake szerezte a szegediek első kosarát. Clarence már a harmadik hazai triplát jegyezte a meccs korai szakaszában, de Cohill is beköszönt kintről, majd a harmadik eladott szegedi labda után Clarence zsákolt, így a negyed felénél kénytelen volt időt kérni Simándi Árpád, hiszen 20–9 állt az eredményjelzőn. Woolridge ziccereivel, majd Cohill újabb triplájával zárkózott a Szedeák, sőt, Woolridge egy tempót is bedobott, 22–18-nál pedig így már a Paks kért időt. A tavaly még a Szedeákban játszó Nicholson lépett elő, aki egymás után négy kosarat is szerzett, a szegediek lendülete viszont megtört támadásban, így a negyed végére tíz ponttal, 35–25-re vezetett a Paks.

Kucsora triplájával ugyan az addigi legnagyobb különbég alakult ki 40–27-nél, de Mucza faulttal együtt szerzett kosarat, majd a büntetőt is bedobta, 40–30. A Paks már a hatodik tripláját jegyezte a negyed feléhez közelítve, amikor 51–34-re vezettek, de Mayer visszadobta Kucsora távoliját, majd Locke robogott végig, 51–39-nél jött a paksi időkérés. Locke hárompontosával már tízen belülre jött a Szedeák, majd a vonalról sem rontott a szegediek légiósa, 55–48. Woolridge betöréseivel folytatódott a felzárkózás, három és fél perccel a szünet előtt egy labdára jött fel a Tisza-parti gárda, majd Locke tempóját követően egyetlen pont volt a csapatok között, 55–54. Clarence büntetői törték meg a paksi gólcsendet, de Locke triplájánál így is egyenlőt mutatott az eredményjelző, 57–57. Clarence egymás után háromszor büntetőzhetett, de Locke sem rontott a vonalról, 126 pontos (!) félidőt követően 65–61. 

Két hazai kosár nyitotta a harmadik negyedet, de Bognár köszönt be szegedi oldalról, 69–63. Lake zsákolása után ismét egylabdás volt a különbség, de Knowles is megtette ugyanezt a túloldalon, majd Clarence triplázott, Kucsora pedig ziccerezhetett, 78–69-nél kért időt a Szedeák, hét–nullás futásban volt ugyanis az ASE. Woolridge ugyan megállította a szériát, de így is tízen kívülre került a Szedeák: igaz, csak pillanatokra, mert érkezett Locke triplája. 89–82-nél bár Simándi Árpád challenge-je után a Szedeáknak adták a labdát, nem sikerült zárkózni, ellenben Eilingsfeld dobott egy triplát, majd az alapvonalról eladta a labdát a Szedeák, gyorsan ismét kétszámjegyűvé vált a különbség, 94–82. A negyed végjátéka sem sikerült jól, kimaradtak a szegedi lehetőségek, Nicholson közelije után így 14 pontos hátrányból várhatta az utolsó negyedet a Szedeák, 98–84.

Bár négy ponttal kezdett a Szedeák, hamar ismét több mint tízzel vezetett a Paks, védekezésben továbbra sem tudott stabilan játszani a szegedi csapat. A negyed felénél viszont Woolridge közelijét követően kilenc pontra jött fel a Szedeák, 104–95-nél kértek időt a hazaiak. Másfél perccel a vége előtt öt pont volt csak a különbség Locke trojkája után, 109–104. Közelebb viszont csak a legvégén tudott jönni a Szedeák, egy nem éppen a védekezésről szóló meccsen végül 112–108-ra nyert a Paks.

A szombat este a lehető legrosszabbul alakult a Szedeák számára, hiszen a Kecskemét legyőzte a Körmendet, a Kaposvár pedig az Oroszlányt, így a szegediek csak egy győzelemmel előzik meg a sereghajtó, kiesést jelentő helyen álló somogyiakat.

Atomerőmű SE–SZTE-Szedeák 112–108 (35-25, 30-36, 33-23, 14-24)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, Paks, ASE csarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány, Györfy, Farkas.
Paks: Ihring 9/3, Géringer 3/3, CLARENCE 36/9, NICHOLSON 20/3, Knowles 14. Csere: Kucsora 15/9, Eilingsfeld 14/3, Kovács 1, Sövegjártó, Dorogi. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 34, Cohill 12/6, Locke 26/12, Bognár 8, Lake 13. Csere: Balogh, Mayer 3/3, Mucza 7, Zsíros 5/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kipontozódott: Locke (40.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában