Vasárnap 17 órától a Soroksárt fogadja a Szeged-Csanád GA

2024.04.27. 07:40

Öt mérkőzésre az álomtól

A labdarúgó NB II. 30. fordulója következik. A Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától a Soroksárt fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Mádi József

Haris Attila (balról) a kiváló egységben látja a sikerek titkát.

Fotó: Gémes Sándor

Már csak öt mérkőzés van hátra a labdarúgó NB II.-ből. Vagy mondhatjuk úgy is a célok érdekében, hogy még öt meccs.

Egyáltalán nem mindegy a hozzáállás, hiszen van, aki még reménykedik a tervei teljesítésében, ahhoz pedig az utóbbi mentalitás szükséges.

Így van az NB I.-be feljutással a Szeged-Csanád GA is, amely a győri győzelmével megteremtette a lehetőségét annak, hogy versenyben maradjon a második helyért, amely NB I.-es szereplési jogot érhet.  

–  A futballban nincsenek könnyű, vagy nehéz mérkőzések. Minden meccs lehet könnyű, vagy éppen nehéz, csak a hozzáálláson múlik. Az előző mérkőzés könnyű volt. Éreztem a motivációt, az elszántságot, a győzelem iránti olthatatlan vágyat az öltözőben. Forró szívvel és hideg fejjel játszva megérdemelten nyertünk Győrben. Ezt a mentalitást kell állandósítanunk a következő mérkőzésekre, és akkor jó eséllyel sikeressé válhatunk. Bízom a játékosaimban, hiszem, hogy átérzik a vasárnapi összecsapás jelentőségét. Néhány lépés van már csak hátra. Jó érzés, amikor minden csupán rajtunk múlik, de most nem ez a helyzet. Mindent meg kell tennünk a célunk érdekében, hogy a végén nyugodtan tekinthessünk a tükörbe – mondta Alekszander Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője.

– Nagyon jó a kohézió, szerintem ebben rejlik a legnagyobb erőnk, a rangadókon ezért teljesítettünk nagyszerűen az idényben. Ami a folytatást illeti, nem matekozunk, ötből öt győzelem a cél, és persze reménykedünk, hogy a Vasas és az ETO hátralévő meccsei nekünk kedvezően alakulnak – nyilatkozta a szegediek középpályása, Haris Attila az nso.hu-nak.

A két csapat őszi mérkőzése igen érdekes volt, hiszen a Szeged az első félidőben esélyt sem adott ellenfelének, és Bíró Bence 11-es góljával vezetett is. A szünet után aztán a volt szegedi Dragóner Filip egyenlített, sőt a hazaiak jobbak is voltak. A meccs vége maradt 1–1.

Ebben a fordulóban a közvetlen riválisok közül a Győr a kiesőjelölt Mosonmagyaróvárhoz látogat, míg a Vasas a szintén a bent maradásért küzdő Tiszakécskét fogadja. Indul az izgalmas hajrá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában