Helyi sport

2024.04.20. 20:03

Megvan a Szedeák első győzelme a playoutban - FOTÓK

Rossz kezdés után gyorsan magára talált az SZTE-Szedeák a Kecskemét ellen, Noah Locke 44 pontos karriercsúcsával és kiváló dobóformával szerezte meg első sikerét az alsóházi rájátszásban a szegedi csapat.

Vajgely Pál

Noah Locke 44 pontot szórt a Kecskemétnek.

Fotó: Gémes Sándor

Fontos meccs várt az SZTE-Szedeákra, amely a playout során mindkét meccsét megnyerő Kecskemétet fogadta az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában.

A büntetőkről szóltak a meccs első percei, majd az ötödik percben Lukovics egymás után a második tripláját dobta be, amivel 14–5-re vezettek a vendégek, időt is kért Simándi Árpád. Nem sokkal később 13 ponttal, 20–7-re is vezetett a Kecskemét, innen azonban eg egészen elképesztő, 14–0-ás futást produkált a Szedeák, amelynek védekezése jelentősen feljavult, miközben kulcsemberére, Bognár Kristófra hamar ráfújták a második hibát is. Megjöttek a szegedi triplák, Locke, majd a meccsnapján a születésnapját ünneplő Cohill vágott be egyet-egyet, Woolridge ziccerével pedig már vezetett is az SZTE, 21–20. Lukovics törte meg a vendégek pontcsendjét, de a negyedből hátralévő másodpercek elégnek bizonyultak Lockenak egy újabb triplára, 24–20.

A második negyedben aztán a szegediek ritmusával nem igazán tudott mit kezdeni a Kecskemét, sorra vezették a gyors támadásokat a Tisza-partiak, és mintha a három játékvezető sem tudta volna tartani a ritmust, mert elképesztő ítéleteket hoztak – ennek ellenére is folyamatosan növelte az előnyét a Szedeák, amely Zsíros triplája után már több mint tízzel, 51–39-re vezetett. A nagyszünetre végül 11 ponttal állt jobban a meccset abszolút kontrolláló Szedeák, 52–41. 

Két és fél perc telt el a harmadik negyedből, amikor időt kért a Kecskemét, hiszen egy lepattanó után Mucza szolgálta ki Woolridge-t, az újabb gyors akció után pedig 60–48-ra vezetett a Szedeák. Locke negyedik hármasával az eddigi legnagyobb szegedi előny alakult ki 63–48-nál, és ugyan Bogues kosaraival zárkózott a Kecskemét, de az amerikai technikai faultja után járó büntetővel 16 ponttal vezetett a Szedeák 73–57-nél. Dramicsanin tempójával 11-re jöttek fel a vendégek szűk négy perccel a negyed vége előtt, amikor időt kértek a szegediek, 73–62. Rendre visszaverte a kecskeméti felzárkózási kísérleteket a Szedeák, majd a harmadik negyedet egy dudaszós, félpályás Noah Locke-tripla zárta le: 84–70-ről jöhetett az utolsó tíz perc. 

Két perc alatt csak Locke egy büntetője került a Szedeák mellé, így Bogues hármasával nyolc pontra jöttek fel a vendégek, 87–75. A legjobbkor jött Mucza triplája, amivel újra kétszámjegyű volt a szegediek előnye. Remekül működött a szegediek védekezése is ekkor, Bognár szerzett labdája után Mucza vitte végig, majd Locke dobta meg a hatodik tripláját, amivel átlépte a 100 pontot a Szedeák, nem mellesleg 17 ponttal vezetett négy perccel a vége előtt, 102–85-nél kért időt Ivkovics.

Innen már nem engedte ki a kezéből a meccset a Szedeák, amely végül 7 ponttal győzött, és megszerezte az első győzelmét a playoutban.

 

SZTE-Szedeák–Kecskemét 105–98 (24–22, 28–19, 32–29, 21–28)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, playout, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Frányó, Pozsonyi, Nepp.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 20, LOCKE 44/21, Balogh, Bognár, LAKE 12. Csere: Cohill 3/3, Zsíros 3/3, Mayer 4, Mucza 11/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Kecskemét: Sinik 8/3, Wittmann 7/3, Ivkovics 9/3, LUKOVICS 22/6, Karahodzsics 14. Csere: Kucsera 5/3, BOGUES 29/3, Dramicsanin 4, Tóth. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában