Pétervári-Molnár Bendegúz második helye az előfutamban ígéretes

2024.04.25. 15:00

Megindult a harc a kvótákért

Megkezdődött a szegedi Maty-éren az evezős olimpiai kvalifikációs regatta, egyben Európa-bajnokság. Az első napon a vártak szerint szerepeltek a magyar egységek.

Mádi József

Pétervári-Molnár Bendegúz másodikként végzett az előfutamban.

Fotó: Török János

Az evezős hosszú hétvége az olimpiai kvalifikációs regattával kezdődött, az előzetesen meghirdetett időponthoz képest viszont fél órával később. Ez nem befolyásolta a magyar versenyzőket, egypárban Gadányi Zoltána volt az első, aki vízre szállt a magyarok közül, és a harmadik helye reményfutamot ért. Pétervári-Molnár Bendegúz rutinos olimpiajáróként második helyen ért célba férfi egypárban, ezzel már biztos, hogy az A vagy a B döntőben szerepelhet. A könnyűsúlyú egységek negyedikek lettek, így reményfutam vár rájuk.

– Gadányi Zoltána szereplését jó bemutatkozásként ítélem meg, ez egy biztató start volt, amelyben nem lett volna értelme többet kockáztatni. Pérervári-Molnár Bendegúz továbbjutása sem volt kérdés, kontrolláltan és magabiztosan evezett, így a pálya elején szerzett pozícióját végig tudta tartani. Bene Dorottya és Szili Dorina bemutatkozása is sikeres volt, mivel fel kellett mérni a mezőnyt, és most még nem lehetett tudni, ki mennyit ad ki magából. Galcsó Vencel és Szöllősi Balázs kettősével kapcsolatban kiemelném, hogy fiatal és lelkes sportolóként még hosszú út áll előttük, de ez biztosan a fejlődés útja lesz – nyilatkozta az olimpiai kvalifikációs futamokról a szövetségi kapitány, Lőrincz Attila.

Az Európa-bajnoki előfutamokban Simon Béla és Juhász Adrián (kormányos nélküli kettes) ötödik, Preil Vivien és Zsiros Janka (kétpárevezős) negyedik, Galambos Péter (könnyűsúlyú egypárevezős) második, míg a Kerekes Krisztián, Csizmadia Ádám, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs alkotta hajó (kormányos nélküli négyes) ugyancsak negyedik lett. A folytatásban újabb magyar egyégek következtek az előfutamokban, és Bácskai Máté (egypárevezős), Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter (könnyűsúlyú kétpárevezős) valamint Kertész Keve és Szigeti Ferenc (könnyűsúlyú kétpárevezős) egyaránt negyedik, a Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf, Ujhelyi Mihály alkotta négypárevezős ötödik lett, rájuk ugyancsak reményfutam vár. 

Péntek reggel folytatódnak az olimpiai kvalifikációs események, amelyekben Pétervári-Molnár elődöntőzik, a többiek reményfutamoznak, majd jönnek az Európa-bajnoki versenyek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában