Helyi sport

2024.04.21. 10:33

Három fejesgól Soroksáron, biztosan NB I.-es marad a St. Mihály

Hét nap alatt a harmadik mérkőzését játszotta a KÉSZ-St. Mihály Szeged a női labdarúgó NB I.-ben, a lányok a két győztes mérkőzést követően a kilencvenedik percben szerzett góllal mentették döntetlenre a soroksári bajnokit.

Vajgely Pál

Ónodi Vanessza (balról) fejesével mentett meg egy pontot Soroksáron a St. Mihály.

Fotó: Török János

Nem volt könnyű helyzetben a KÉSZ-St. Mihály Szeged, hiszen hét nap alatt a harmadik mérkőzését játszotta, ráadásul a hétközi, szombathelyi bajnokit követően ezúttal Budapesten lépett pályára.

A Soroksár kezdett jobban, amely egy eladott labdát kihasználva került előnybe. A félidő végén azonban pár perc alatt Sajti Krisztina két fejesével fordított a St. Mihály: előbb Malasevics szöglete, majd Trbojevics középre lőtt szabadrúgása után volt eredményes fejjel a szegediek játékosa.

A fordulatok itt nem értek véget, ugyanis rögtön a második félidő elején egyenlített a Soroksár, amely negyed órával később már ismét előnyben volt, miután kijátszották a szegedi védelmet, 3–2.

A változtatások után a St. Mihály rengeteget dolgozott azért, hogy legalább egy pontot elhozzon a fővárosból, ez pedig sikerült is. A 90. percben a védelemből előreküldött Ónodi Vanessza a csereként beállt Németh Zsófia beadását fejelte be, ezzel kiegyenlített.

A St. Mihály három fejesgólt szerezve tudott döntetlent játszani közvetlen riválisa otthonában, így hét nap alatt hét pontot szerzett. Ezzel, valamint a 19. forduló többi eredményével az is eldőlt, hogy a Budaörs és a Fehérvár esik ki az NB I.-ből, azaz a St. Mihály élvonalbeli tagsága három fordulóval a szezon vége előtt immáron matematikailag is biztosított.

Vajda Fangyó: Minden elismerésem a lányoké! Egy hét alatt három meccset játszottunk, sokat utaztunk. A csapat megmutatta a karakterét, erőn felül teljesített, az utolsó percben sikerült visszahozni a mérkőzést. 

Soroksár–KÉSZ-St. Mihály Szeged 3–3 (1-2)
Női labdarúgó NB I., 19. forduló. Budapest, Szamosi Mihály sporttelep, vezette: Medve Dóra (Fontányi, Colbers).
Soroksár: Ascher – Hanász, Molnár A., Hodászi, Kern, Szőke, Győrik, Patkós (Rugovics, 63.), Nyil, Rosie, Nagy V. Edző: Dukon Béla.
St. Mihály: Aradi – Marjanovics, Futaki, Koszo, Nagy L. (Németh Zs., 63.), Sajti, Sovány (Ezer, 56.), Knezevics (Horváth L., 92.), Malasevics, Balázs B. (Ónodi, 79.), Trbojevics. Edző: Vajda Fangyó.
Gólszerzők: Nagy V. (10., 48.), Kern (62.), ill. Sajti (39., 43.), Ónodi (90.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában