Helyi sport

2024.04.17. 20:41

Először győzte le a Haladást idegenben a St. Mihály

A hétvégi siker után Szombathelyen is nyerni tudott a KÉSZ-St. Mihály Szeged, amely ezzel megközelítette a Haladást a női labdarúgó NB I. tabelláján.

Delmagyar.hu

A fehérmezes szegediek értékes idegenbeli sikert arattak.

Fotó: Unger Tamás

A szombati, Szekszárd elleni győzelem után hétközi bajnoki várt a KÉSZ-St. Mihály Szegedre, amely a Haladás otthonában lépett pályára a 15. fordulóból pótolt mérkőzésen. Tette ezt úgy, hogy a kapuban a 18 éves Aradi Jázmin először lépett pályára élvonalbeli mérkőzésen.

A mezőnyjátékot követően az első félidő végén élénkültek meg az események, ekkor Trbojevics Ivana egy ritkán látható, távoli átíveléssel szerezte meg a vezetést a St. Mihálynak. A térfélcserét követően Sovány remek megmzodulását követően már kétgólos volt a Tisza-partiak előnye, de a hazaiak egy átlövéssel szépítettek rögtön a következő percben. Csakhogy Nagy Lilla remekül szolgálta ki Trbojevicset, a szegedi légiós pedig visszaállította a kétgólos különbséget, mégis izgalmas maradt az utolsó negyed óra, mert egy kicsit könnyen megítélt tizenegyest Vladescu értékesített.

Ezt követően ugyan a Haladás volt aktívabb, de megőrizte előnyét a St. Mihály, amely először tudott nyerni a Szombathely vendégeként – nem mellesleg ezzel a győzelemmel fölzárkózott a Haladás mögé a tabella nyolcadik helyén.

Haladás Viktória–KÉSZ-St. Mihály Szeged 2–3 (0-1)
Női labdarúgó NB I., 15. forduló. Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 120 néző, Vezette: Kulcsár Katalin (Fontányi, Turi).
Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh, Kránicz (Németh M., a szünetben.), Pintér – Csizmadia (Hécz, 89.), Urbán, Kovács V., Feketevízi (Csejtei, 62.) – Vladulescu, Szil (Kis, 73.). Edző: Markó Edina.
KÉSZ-St. Mihály Szeged: Aradi – Marjanovic, Futaki, Koszó, Nagy L. (Németh Zs., 85.) – Sajti, Sovány (Ónodi, 90.), Malesevic, Balázs – Knezevic, Trbojevic. Edző: Vajda Fangyó.
Gólszerzők: Csizmadia (48.), Vladulescu (74., 11-esből), ill. Trbojevics (35., 71.), Sovány (48.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában