Nem bírta feltörni a soroksári védelmet a hazai alakulat

2024.04.28. 19:17

Csak kapufáig jutott a Szeged

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szeged-Csanád GA a Soroksárt fogadta a Szent Gellért Fórumban. A gól nélküli döntetlen azt jelenti, megint messzebb került a második, feljutó hely.

Mádi József

Zuigéber Ákos (balról) sem tudta feltörni a soroksári védelmet.

Fotó: Gémes Sándor

A vendégek egyik meghatározó játékosa, Korozmán Kevin eltiltás miatt (öt sárgás) nem léphetett pályára, míg a szegedi kezdő ugyanaz volt, mint legutóbb Győrben.

Már a 2. percben helyzet alakult ki a vendégkapu előtt, amikor bal oldali szöglet után Bíró Bence lőtt mellé 10 méterről.

Az tisztán látszódott már a meccs elején is, hogy a Soroksár a saját térfelén a biztos védekezésre épített, így a Szegednek komoly és rendkívül szűk fallal szemben kellett kezdeményeznie. 

Ennek ellenére a második hazai szöglet meghozta a második nagy lehetőséget, hiszen a 9. percben Szilágyi Zoltán fejelte a felső lécre a labdát.

A Szeged fölénye egyértelmű volt, ám egészen a 30. percig kellett várni az újabb esélyre, ekkor Tóth Bence lövése után kötött ki a labda Mergl Szabolcs kezében. A Soroksárnak csak pillanatai voltak a másik térfélen, miközben a Szeged kereste, kutatta az utat a kapu felé – a szünetig azonban nem találta.

A második félidőben is az elsőhöz hasonlóan alakult a meccs egészen a 60. percig, amikortól bátrabb lett a Soroksár, ennek jele volt Gálfi Zoltán lövése, amely nem sokkal kerülte el a bal sarkot. A következő 10 perc is a vendégeké volt, miközben a hazai alakulat hármas cserét hajtott végre.

A hajrá eléggé kaotikusan, változatosan alakult, hiszen hol itt volt veszélyes szélső játék, hol a másik oldalon lehetett kontrázni. A hazaiaknak nem sikerült begyötörni a labdát a kapuba, rengeteg alkalommal blokkoltak a vendégek lövést, így megint messzebb került a szegedi feljutás.

Alekszandar Sztevanovics: – Nehéz okosat mondani, az érzelmek dominálnak. Igyekeztünk a legjobb teljesítményt nyújtani, de voltak, akik nem megfelelően koncentráltak. A szezon legnehezebb részénél tartunk, és a győri siker után érzelmileg egy kicsit kevesek voltunk. A győzelemmel közelebb kerülhettünk volna a célunkhoz, de azért még így sem lehetetlen elérni azt.

Szeged-Csanád GA–Soroksár 0–0
Merkantil bank labdarúgó NB II., 30. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 2234 néző. Vezette: Farkas Tibor (Belicza Bence, Vad Anita).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Könczey, Szilágyi, Horváth M., Tóth B. – Haris (Magyar Zs., 67.), Bíró B. (Palincsár, 78.) – Zuigéber (Gajdos, 88.), Márkvárt, Papp Á. (Klausz M., 67.) – Borvető (Óvári, 67.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Soroksár: Mergl – Króner, Shadirac, Kékesi, Kaján – Köböl (Varga I., 89.), Németh E. – Varga Z. (Borbély, 89.), Vass Á., Gálfi (Hajdú, 90+3.) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 84.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában