Fontos bajnoki az Andersen Ligában

2024.02.08. 16:02

A Goodwill Pharma Szeged "hatpontos" meccsen fogadja a Ferencvárost

Akár sorsdöntő is lehet a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapata számára a szombaton 19 órakor kezdődő Ferencváros elleni bajnoki az Andersen Ligában a Műjégpályán az ötödik hely szempontjából. A rájátszásban már biztosan ott vannak a szegediek, de a leendő ellenfél miatt egyáltalán nem mindegy, melyik pozícióban végeznek.

Becsei Dávid

Garbacz Máté szerint még sosem volt ilyen jó csapatkohézió Szegeden

Fotó: Karnok Csaba

Miután a bajnokaspiráns Győr otthonában meglepetésre 7–5-re nyerni tudott a Goodwill Pharma Szeged két fordulóval korábban, bebizonyosodott, hogy a szegediek ott lesznek a rájátszásban. Ezen a hétvégén nagy lépést tehetnének hazai környezetben, a Műjégpályán Pék György vezetőedző tanítványai, hogy az ötödik helyről folytathassák. Jelenleg ugyanannyi pontot gyűjtöttek a szegediek, mint a Ferencváros, így nagy jelentősége van annak, melyik fél nyer szombaton este.

– Ez egy tipikus hatpontosnak nevezhető meccs lesz, hiába van még néhány mérkőzésünk hátra ezen kívül az alapszakaszból – emelte ki Garbacz Máté, a Goodwill Pharma Szeged kapusa.

Az Andersen Liga alapvetően azt a szerepet tölti be, hogy azoknak a játékosoknak nyújtson rendszeres sportolási lehetőséget, akik nem férnek be az Erste Ligába, de jó játékerőt képviselnek, vagy éppen a juniorbajnokságból már kiöregedtek, és folytatni szeretnék pályafutásukat. Egyfajta átmenet, hogy minél többen jégkorongozhassanak félprofi-szinten.

Visszatérve a Szeged–FTC meccs jelentőségére, Garbacz szerint azért nem mindegy, hogy ötödikként vagy hatodikként zárják az alapszakaszt, mert akkor a budapesti MAC Ikonokkal kellene megküzdeniük. Ez pedig azért okozna könnyebbséget a Goodwill Pharmának, mert a játékoskeret nagyjából kilencven százaléka Budapesten él. A rájátszásban minden párharc két győzelemig tart.

Néhány hónapja alaposan átalakult a szegediek játékoskerete. Jelentős számban távoztak a csapatból, miközben az újpesti akadémiával meglévő együttműködésnek köszönhetően több fiatal érkezett, valamint orosz légiósokkal erősödtek meg a Tisza-partiak.

– Pék György személyében egy kiváló edzőt szerződtettünk a szezon előtt, valamint az érkező és a maradó játékosok egy nagyon jó magot alkottak. Később aztán a maradók úgy döntöttek, mégsem maradnak, így néhány meccsen akadtak létszám-problémáink is. Most már viszont kijelenthetem, sosem volt ilyen jó a csapatkohézió Szegeden, amióta itt vagyok. Bizakodva várom a folytatás – mondta Garbacz.

A rutinos kapus hozzátette, nagy segítségére van a csapatnak a három orosz légiós, akik azután jöttek, hogy az amerikaiak elmentek. Egyikük otthon kapott visszautasíthatatlan állásajánlatot, míg a többiek más európai együtteseknél helyezkedtek el. Kambulov, Liutov és Biakin magasszinten van játéktudásban, technikailag képzettek, de érződik rajtuk, hogy hosszabb ideig nem jártak jégen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában