Női vízilabda OB I.

2023.11.09. 13:54

Megszerezte első bajnoki sikerét a Valdor Szentes

Sima győzelemnek indult, végül a Metalcom Szentesnek és a Zue.hu Szegedi VE-nek is meg kellett szenvedni érte a MOL női vízilabda OB I. hetedik fordulójában. Nem maradt el végül a Csongrád-Csanád vármegyei csapatok sikere, a Szeged itthon győzte le a Győrt 7–6-ra, míg a szentesiek 11–7-es győzelmükkel Tatabányán szerezték meg első pontjaikat a bajnokságban.

Becsei Dávid

Kövér-Kis Réka három gólt lőtt Tatabányán.

Fotó: Vidovics Ferenc

Három perc elteltével még a Tatabánya szerzett vezetést, az első negyed végén viszont már a Szentes járt előrébb 5–2-nél. A második negyedben egalitáltak a hazaiak, 5–5, majd a harmadik negyedben kétszer is ők vezettek. 7–6 után viszont egy öt-nullás sorozattal biztosította be győzelmét a Valdor, amely idén először szerzett pontokat a bajnokságban.

Matajsz Márk: – Le a kalappal a csapatom előtt, de a Tatabányának is jár a dicséret. Ez a két csapat mindig parázs mérkőzést játszik egymással. Nulla ponttal jöttünk ide, így óriási téttel bírt számunkra ez a találkozó. Jól kezdtünk, azt kértem a lányoktól, hogy küzdjenek, hajtsanak egymásért. Ezt teljesmértékig hozták, 5–2-re vezettünk, úgy kezdtünk, ahogy kell. Ezt követően viszont picit megnyugodtunk és jött egy-két egyéni hiba, amitől a hazaiak lendületbe kerültek és erőre kaptak. A végén higgadtak maradtunk, hellyel-közzel játszottunk jól összességében. A lényeg viszont, hogy megszereztük az első győzelmünket, amellyel remélem, hogy átszakadt egy gát, mert sok mindenre képesek vagyunk.

Jövő szombaton a Csongrád-Csanád vármegyei rangadóval folytatódik a bajnokság Szentesen 18 órától.

Tatabánya–Valdor Szentes 7–11 (2–5, 3–0, 2–2, 0–4)
MOL női vízilabda OB I., 7. forduló. Tatabánya, városi sportuszoda. Vezette: Debreczeni, Bors.
Tatabánya: Kovács D. – Zantleitner H. 2, Zink, Orbán 1, Németh V., Kovács J. 2- Csere: Rend, Becsey, Kurucz 1, Donauer, Nagy J. 1, Lengyel. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Horváth Zs., Tyukász 1, Dobos, Hnatyszyn 2, Kövér-Kis 3. Csere: Bicskei 1, Erdélyi, Horváth L. 1, Korom, Boldizsár R. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 7/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kipontozódott: Zink.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában