Helyi sport

2023.09.23. 07:00

Egyelőre nem tudni, ki készíti fel a Szeged-Csanád GA II. ellenfelét, idegenben a HFC is

Tizenöt nap elteltével játszik ismét bajnokit a Hódmezővásárhelyi FC és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Mindkét harmadosztályban érintett gárda idegenben lép pályára, egyben mindketten egy középmezőnybeli ellenfélhez utaznak.

Vajgely Pál

A szegediek egy újonc otthonában folytatják vasárnap.

Fotó: Török János

A Mol magyar kupa múlt hétvégén rendezett fordulója okán 15 nap telik el két bajnoki között az NB III. Dél-keleti csoportjában, ám míg a Hódmezővásárhelyi FC búcsúzott a Pilis ellenében, addig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. kettes csapat lévén nem léphetett pályára a sorozatban. Vasárnap 16 órától viszont mindketten újra bajnoki pontokért küzdenek, és mindkét csapat idegenben játszik. 

A vásárhelyiek kiváló formában vonulhattak el szünetre, hiszen utóbbi öt meccsükből négyet is megnyertek, és a második helyről várhatják a folytatást. Ellenfelük, a Monor sem mutatott rossz képet az utóbbi hetekben, hiszen két győzelemmel a hátuk mögött várhatják a vasárnapi bajnokit, miután legyőzték a Vasas II.-t és a Körösladányt is. A szünetben a HFC egy felkészülési meccsel igyekezett játékban maradni, a Szeged-Csanád GA U19-es csapatával játszottak a kék-sárgák.

– Fontos lesz, hogy már a meccs elején megőrizzük a stabilitásunkat. A Monor az utóbbi két meccsén bizonyított, két nem rossz csapatot vertek meg, karakteres játékuk van, és fizikálisan is erősek, minden szempontból. Nagyon szervezettnek kell lennünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Két centerünk is kiesett, Vladul Stefan eltiltott, Tóth Dániel pedig sérüléssel bajlódik, így egy picit másképp kell gondolkoznunk vasárnap – nyilatkozta Antal Krisztián, a Hódmezővásárhelyi FC edzője a Monor elleni találkozót megelőzően.

Már nem nyeretlen a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., miután a Füzesgyarmat elleni bajnokit kétgólos hátrányból megfordította a csapat. Most egy kissé kiszámíthatatlan csapathoz utaznak Andorka Péter tanítványai. Az újonc Martfű ugyan hetet kapott a Békéscsabától a legutóbbi mérkőzésén de előtte két győzelmet is elkönyvelt az ESMTK és a BKV Előre ellen. A csapatnál viszont három forduló után lemondott a teljes szakmai stáb, utódot pedig azóta sem neveztek meg, így a játékosok készítik fel a csapatot a bajnokikra. Mivel a két csapatot három pont választja el egymástól a tabellán, így rendkívül sokat jelentene egy újabb szegedi győzelem, hiszen így zárkózhatnának a középmezőnyhöz a jelenleg 14. helyen álló Tisza-partiak.

– A múltkori győzelem után kiváló a hangulat az öltözőben. A srácok nagyon jól dolgoznak az edzéseken. Bizakodva várjuk a Martfű elleni mérkőzést – mondta Andorka Péter, a Szeged-Csanád GA II. edzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában