Szegedi hírek

2022.11.19. 19:18

Zeneszó hozta meg a Szegedi VE első bajnoki győzelmét - Galéria

Tuba- és dobszó kíséretében aratta első bajnoki győzelmét a Szegedi VE a férfi vízilabda OB I. 2022–2023-as idényében. Az ötödik fordulóban az UVSE-t győzték le a Tiszavirág Sportuszodában 13–8-ra.

Becsei Dávid

Sikeresen kezdett a Szeged, hiszen a gyorsabb ráúszás után a meccs első támadását Kürti Dominik révén gólra váltotta. Folyamatosan népesedett be a lelátó, miközben a hazai védelem remekül zárt rendre. Egy negyedet követően 3–1 állt az eredményjelzőn, Kürti viszont jó napot fogott ki, de elmondható volt ez Bóbis Botondról és Molnár Dávidról is. 

A második negyed derekán már 6–1-re vezettek Kiss Csaba tanítványai, a nagyszünetre viszont 8–5-re zárkózott fel az UVSE, nem nyugodhatott meg még a hazai publikum. 

A harmadik negyed kissé gólszegényebb játékot hozott, de ekkor is növelte előnyét az első győzelmében reménykedő Tisza-parti gárda. 

Néhányan már énekeltek a lelátón, miközben hol egy tuba, hol pedig egy dob hangja segített nekik. Az utolsó nyolc perc 11–6-ról már megnyugtató előnyből kezdődött. Pergett az idő, közeledett az első szegedi bajnoki siker idén, de mintsem érdekelt ez a hazaiak vezetőedzőjét. 

– Ne aludj bele – kiabálta be egyik játékosának Kiss, amikor egy elkerülhető szabálytalanság miatt ötméterest lőhetett az UVSE. Ekkor sem kellett azért összerezzenniük a szurkolóknak, hiszen három és fél perccel a meccs vége előtt 13–8-at mutatott az eredményjelző, amely itt befagyott már a végéig. 

A bajnokságban legközelebb december harmadikán vár mérkőzés a Szegedi VE-re, azonban a kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Vasas lesz az ellenfele november 23-án, szerdán 20 órától. 

Kiss Csaba: – Az első olyan hazai bajnokink volt ez idén, amelyen azt éreztem, hogy az első perctől kezdve élesek vagyunk. Ehhez az kellett, hogy a Kaposvár ellen kicsússzon az utolsó pillanatban a kezeink közül a három pont, illetve játsszunk egy szégyenteljes meccset a KSI-vel. Mindkétszer döntetlennel végeztünk, érezhető volt, hogy ezek nem férnek bele. Ébren tartott bennünket, hogy az UVSE Kaposvárról pontot rabolt. Felkészültünk és ráerőltettük az akaratunkat a fiatal ellenfelünkre.  

Szegedi VE–UVSE 13–8 (3–1, 5–4, 4–1, 1–2) 
Férfi vízilabda OB I., 5. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Tordai, Berki. 
Szegedi VE: Molnár D. – Sánta, Bóbis 2, Lakatos 2, Kürti 4, Boros 1, Vékony 2. Csere: Kovács K. (kapus), Kardos 1, Tóth Gy., Baj, Leinweber 1, Kasza, Pörge. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
UVSE: Korom – Korényi 1, Korbán, Seeler, Korbács 1, Bencz 3, Szentesi. Csere: Kósik (kapus), Turcsányi, Tőzsér, Hegedűs, Ionescu 2, Garancsy 1, Tamás K. Vezetőedző: Vincze Balázs. 
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 6/0. 
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2. 
Kipontozódott: Tőzsér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában