Szegedi hírek

2024.05.05. 15:05

Hírszínházi előadás a Kisszínházban – Galéria

Arany T. János

Tíz órakor az olvasópróbával kezdődött az egynapos próbafolyamat.

Fotó: Karnok Csaba

Szekszárdon születtem – anyák napi magyar valóság címmel hírszínházi előadás lesz vasárnap 19 órakor a Kisszínházban. A hírszínházi Kacsa előadás szerzője és rendezője Fábián Péter rendező, író, a színház művészeti tanácsának tagja, aki már több kortárs darabjával aratott sikert szakmai és nézői körökben. A társulat egy előző napi hír alapján állít össze egy teljes előadást a szövegkönyvtől kezdve a színészi alakításokon át a díszletig és a zenéig. Tíz órakor az olvasópróbával kezdődött az egynapos próbafolyamat, este 7-re pedig várja a nézőket a tegnapi hírből készült premier.

Ennek az olvasópróbának az elején tartottak rövid és jó hangulatú sajtótájékoztatót az alkotók, szereplők vasárnap délelőtt. 

A Szegedi Nemzeti Színház példaértékű színház, vagy talán listavezetőnek, éllovasnak is lehet mondani, a kortárs darabok és azon belül is a kortárs magyar darabok bemutatóinak száma alapján. A kortárs magyar ősbemutatók szempontjából tényleg élen járunk, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy itt ez a hírszínházi sorozat, amit Fábián Péter, a művészeti tanácsunk vezetőjének felvetésére és közreműködésével valósítunk meg harmadik alkalommal

 – mondta Barnák László főigazgató.

Fábián Péter az éjszakát a szövegkönyv megírásával töltötte. Elárulta, hogy először majdnem a nemzetközi Star Wars-napról írt szövegkönyvet, de aztán anyák napja előtt szembe jött vele a hír, amely szerint Szekszárdon megszűnhet a szülészet a kórházban, mert nincs elég orvos. 

 Tragikus mélysége van a hírnek és egészen abszurd, hogy anyák napján ezzel foglalkozunk. Ez egy kortárs Jónás könyve a Ninivévé vált Szekszárdon és mindez rímben

 – árulta el az esti előadásról.

A szereposztás  a következő: Dr. Babitsek Jónás, kórházigazgató: Gömöri Krisztián. Sophie, a várandós lánya: Menczel Andrea. Luczi Ferenc, polgármester / Az Úr, istenség: Ottlik Ádám. Jónáska, Sophie kisfia, magzat: Barnák László. Ignáczné Marika, ápolónő, szentlélek: Molnár Erika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában